ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 iun. 2022

Sirop de cirese

Ne place foarte mult siropul de cirese, si il pregatim aproape in fiecare an. De regula apelam la metoda clasica, lasam fructele cu zaharul sa isi lase siropul, si pregateam si sirop si dulceata, anul acesta insa, m-am abatit putin de la reteta clasica, din dorinta de a obtine puti mai mult sirop decat de obicei.
Pentru ca facusem deja dulceata de cirese de data asta am folosit storcatorul de fructe cu melc Heinner HSJ-200X  Astfel am obtinut o cantitate mai mare de suc, pe care l-am si diluat cu putina apa, fiind destul de gros, astfel ca la final am obtinut si mai mult sirop decat obtineam de obicei din aceeasi cantitate de cirese.
Storcatorul de fructe este prevazut cu un motor puternic, cu o putere de 200 W, dispune de protectie pentru supraincalzire, asadar atunci cand este folosit timp indelungat motorul se va opri singur la un moment dat. Tubul de alimentare este destul de larg, de 80 mm, asadar nu este nevoie sa maruntim in prealabil fructele. Storcatorul de fructe este prevazut cu recipiente pentru suc si pulpa fara BPA  si are un design elegant, cu baza din inox.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente sirop de cirese

2 kg cirese
1 kg zahar
300 ml apa

Mod de preparare sirop de cirese

Spalam bine ciresele si le indepartam coditele.

Scoatem samburii cireselor si ii aruncam.

Asamblam storcatorul de fructe conform indicatiilor din manual. Este foarte usor de asamblat, in cateva secunde este gata. Conectam aparatul la priza si asezam recipientele de colectare a sucului si al pulpei de fructe.

Umplem tubul de alimentare cu ciresele carora le-am scos samburii in prealabil.

Apasam butonul on si aparatul va incepe sa produca sucul.

Vom observa ca in unul dintre recipiente va curge sucul si in celalalt va curge pulpa. Recipientul de colectare are capacitatea de 600 ml, asadar sa aveti pregatit un alt recipient in care sa il transferati daca aveti cantiatate mai mare. Din cele 200 g cirese am obtinut 1,2 litri de suc.

Cand am terminat scoatem din priza si desfacem storcatorul ca sa il putem spala.

Sucul obtinut il punem intr-un vas incapator. Pentru ca este ceva mai gros il vom dilua cu putina apa. Eu am adaugat 300 ml de apa, dar depinde mult de cat de gros este sucul. Am adaugat 1 kg de zahar. In mod normal ar trebui adaugat la 1 l de lichid  1 kg de zahar, dar pentru ciresele mele au fost foarte dulci am pus 1 kg de zahar la 1,5 l lichid.

Fierbem siropul la foc mic si indepartam din cand in cand spuma care se formeaza.

Cand capata consistenta unui sirop oprim focul si il lasam deoparte. Eu scot putin pe o farfuriuta si frec putin intre degete, daca este lipicios inseamna ca este gata. Turnam siropul fierbinte in sticle curate si bine uscate. Eu spal sticlele cu detergent de vase, le clatesc bine apoi incing cuptorul la 200 grade. Dupa ce opresc cuptorul introduc sticlele vreme de cateva minute in cuptorul incins. Infiletam bine sticlele si le pastram la loc racoros, ferit de razele soarelui.
Siropul nu se consuma ca atare, ci se dilueaza cu apa plata sau apa minerala. Puteti adauga cuburi de gheata si frunzulite de menta.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes