ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mai 2022

Waffles aperitiv cu branza, ceapa verde si marar

Waffles aperitiv cu branza, ceapa verde si marar, un preparat cu gust minunat, ce poate fi luat la picnic, la pachetelul pentru serviciu sau pentru scoala, in excursii sau chiar si pe platourile cu aperitive.
Se fac foarte usor, puteti folosi si alte combinatii de ingrediente, dupa propriul gust, si cu siguranta toata lumea le va indragi.
Eu am folosit pentru prepararea lor Aparatul de facut gofre (waffles) Heinner HWF-1000CR

Cu ajutorul acestui aparat puteti prepara si waffles dulci, mai ales pe placul copiilor, de exemplu waffles cu ciocolata, waffles cu portocale sau waffles cu afine dar si renumitii faguri cu crema ai copilariei. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor).

Aparatul are un design foarte placut, ocupa destul de putin spatiu, este foarte usor de manevrat si usor de curatat, datorita placilor antiaderente.




Waffles aperitiv cu branza, ceapa verde si marar

4 oua
50 g unt
200 g faina 
10 g praf copt
200 ml lapte
100 g branza
2-3 frunze ceapa verde
2-3 fire marar verde
sare dupa gust

Mod de preparare waffles aperitiv cu branza, ceapa verde si marar

Batem ouale usor, cat sa se omogenizeze si adaugam untul topit si racit. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele, putin cate putin, pana cand vom obtine o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite. In functie de gradul de absortie al fainii, de cat de mari sunt ouale e posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin lapte. Adaugam sare si piper dupa gust. Daca branza este foarte sarata este posibil sa nu fie deloc nevoie de sare

Adaugam branza rasa si o incorporam. Eu am avut telemea dar puteti folosi si alte tipuri de branza sau chiar cascaval.

Tocam mararul marunt, si frunzele de ceapa rondele si le adaugam in compozitie. Cantitatea de ceapa si de marar o puteti regla dupa propriul gust. Puteti sa renuntati la ele si sa le faceti doar cu branza, sau puteti sa le inlocuiti cu altceva: ardei, masline etc dupa gust si imaginatie.

Pregatim aparatul, inchidem capacul acestuia si il conectam la priza. Se va aprinde indicatorul luminos rosu, rotim butonul pana la maxim si se va aprinde indicatorul verde, semn ca aparatul este pregatit si isi face preincalzirea. Daca indicatorul verde se va stinge, atunci ca aparatul este pregatit pentru utilizare. Eu am setat la mediu dar  puteti regla butonul la o intensitate mai scazuta sau mai ridicata, dupa preferinte. Ungem plitele cu putin unt topit, cu ajutorul unei pensule de patiserie. Cu o lingurita umplem fiecare compartiment al plitei cu compozitia de waffles.

Inchidem capacul aparatului si  indicatorul luminos verde se va aprinde din nou. Cand indicatorul verde se va stinge atunci sunt gata. Daca le faceti pentru prima data puteti ridica capacul si mai inainte, ca sa verificati sa nu cumva sa se arda daca intensitatea este prea mare, insa nu ridicati capacul decat dupa circa un minut. Daca nu sunt gata inchideti capacul si le mai lasati pana cand vor fi exact asa cum doriti.

Le scoatem cu grija ca sa nu ne accidentam, deoarece plita aparatului este fierbinte. Le dam deoparte sa se raceasca si continuam pana epuizam toata compozitia.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Întotdeauna rețetele mi au ieșit! Felicitări și succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes