ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 feb. 2020

Waffles cu afine


De cand am achizitionat aparatul de waffles le-am facut copiilor de zeci de ori, fie pentru micul dejun, fie pentru pachetelul de scoala, sau pur si simplu cand au avut pofta de ceva dulce.  Se fac foarte usor, cu ingrediente la indemana, si putem combina ingredientele in fel si chip, dupa bunul nostru plac. Reteta de baza o gasiti aici. Tot cu ajutorul aparatului de waffles putem face si binecunoscutii faguri cu crema a caror reteta o gasiti aici
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici



Ingrediente waffles cu afine

1 ou
125 gr zahar
125 ml lapte
125 gr faina
50 gr unt
5 gr praf copt
coaja de la 1/2 lamaie




Mod de preparare waffles cu afine

Amestecam oul cu laptele si untul topit pana la omogenizare. Adaugam zaharul si coaja rasa de lamaie mixam in continuare. Am folosit lamai bio, cu coaja netratata. (eu le cumpar de obicei din Lidl, dar gasiti si in alte supermarketuri)
La final adaugam ingredientele uscate: faina si praful de copt si obtinem o compozitie asemanatoare celei de clatite dar ceva mai groasa. Adaugam afinele si omogenizam.


Punem aparatul de waffles in priza, il reglam la treapta a treia, il preincalzim si ungem forma cu putin unt topit. Eu am uns doar la prima tura, apoi nu am mai uns. Punem in fiecare compartiment cate o lingura de aluat.Ca si la clatite, dupa prima tura ne vom da seama daca e ok compozitia. Daca e prea subtire mai adaugam putina faina, daca e prea groasa adaugam putin lapte.


Inchidem aparatul si le lasam pana se aprinde beculetul verde care ne indica ca sunt coapte.


Procedam la fel si cu restul compozitiei.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Va urmaresc cu mare drag am lnvatat multe rețete care m-au ajutat sănătate vă doresc spor ln tot ce faceți

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes