ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 ian. 2022

Waffles cu portocale

 Waffles cu portocale, cu gust intens de portocale, ideale pentru micul dejun, dar si pentru o gustare in timpul zilei. Waffles, gofre sau vafe, sunt potrivite chiar si pentru pachetelul pentru scoala sau pentru birou, se fac foarte usor si repede, asadar sunt la indemana oricui.
Va recomand si waffles cu ciocolata, waffles cu afine, fagurii cu crema sau waffles, reteta de baza. Mai multe retete cu portocale gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente waffles cu portocale

1 ou
125 g zahar pudra
100 ml lapte
25 ml suc portocale
125 g faina 
50 g unt
5 g praf copt
1 lingurita coaja rasa portocale
50 g coaja confiata portocale
1 lingurita esenta portocale

Mod de preparare waffles cu portocale

Topim untul, il lasam sa se raceasca si adauagam zaharul si oul si amestecam. Adaugam apoi laptele si sucul de portocale proaspat stors. Amestecam apoi punem faina si praful de copt si le incorporam. Vom obtine un aluat care trebuie sa curga, ceva mai gros decat cel de clatite.
La final adaugam coaja confiata de portocale, coaja rasa de portocale si esenta de portocale si le incorporam. Aveti grija, cautati portocale cu coaja netratata. Eu le cumpar din Lidl, acolo se gasesc mai mereu, si tot de acolo este si coaja confiata de portocale. 

Pregati aparatul de facut  wafles/gofre de la Heinner HWF-1000CR. Cand indicatorul luminos verde s-a stins inseamna ca aparatul este pregatit de utilizare si ungem plitele cu unt topit, apoi umplem cu aluat fiecare compartiment, cu ajutorul unei lingurite.

 
Inchidem capacul aparatului, reglam intensitatea (eu am rotit butonul la mijloc) si observam ca indicatorul luminos verde se va aprinde. Nu deschidem aparatul in primele minute. Cand butonul verde se va stinge inseamna ca sunt gata.

Sunt foarte bune si se fac usor si repede, iar aparatul este foarte usor de curatat.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes