ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 ian. 2022

Salata Olivier

Salata Olivier sau salata ruseasca, este o reteta de salata din bucataria rusa si a fost inventata de Lucien Olivier, bucatarul restaurantului Ermitaj din Moscova. Initial salata Olivier era un produs de lux, cu ingrediente premium, cum ar fi carnea de vanat sau raci, iar sosul era special, si continea otet frantuzesc si mustar. Reteta originala a ramas secreta si s-a pierdut definitiv dupa ce restaurantul si-a inchis portile, in anul 1905.
Cu timpul au aparut mai multe reproduceri ale salatei, in zilele noastre salata Olivier fiind foarte populara in Rusia si alte state post-sovietice, fiind nelipsita de pe mesele festive, dar lai ales de pe masa de Revelion.
Va recomand si salata ruseasca Suba, salata Mimoza, salata de boef sau salata festiva cu ton si porumb. Mai multe retete de salate gasiti aici. Mai multe retete rusesti gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente salata Olivier

1 telina mica
2 morcovi
2 pastarnac
3 cartofi
2 oua
4 oua prepelita
2 castraveti murati
3 linguri mazare
200 g sunca presata 
sare, piper
3-4 linguri maioneza

Mod de preparare salata Olivier

Curatam telina, cartoful, morocovul si pastarnacul si le punem la fiert in apa cu putina sare. Separat fierbem ouale de gaina si prepelita. cele de prepelita sunt optionale, eu le-am folosit pentru decor.

Dupa ce au fiert le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le taiem cubulete. Taiem cubulete si sunca presata. Adaugam mazarea. Curatam ouale si le taiem cubulete.

Punem toate ingredientele intr-un bol si adaugam sare si piper.

Adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare.

Eu am ales sa prezint salata intr-o varianta minimalista, pe farfurioare mici, decorata simplu, cu ou de prepelita, crengute de rozmarin si maioneza, dar sigur, voi puteti alege orice alta prezentare doriti.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes