ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 ian. 2022

Inghetata de ciocolata, cu lapte condensat

Inghetata de ciocolata este iubita de toata lumea, dar inghetata de ciocolata cu lapte condensat este cu totul speciala, cu greu ii puteti rezista.
Am pregatit aceasta inghetata cu ajutorul aparatului de inghetata Heinner HICM-150S si in 30 minute a fost gata de mancat.
aparatul de inghetata Heinner are o capacitate de 1-5 l, display cu led, compresor incorporat, functie de mentinere la rece, si o putere de 150W. In cartea aparatului gasiti si cateva retete de inghetata. Aparatul vine insotit de un pahar gradat si o lingura de inghetata
Avantajul este ca nu are absolut deloc ace de gheata si nu trebuie sa asteptam ore intregi sa fie gata. Aparatul este foarte usor de folosit, inghetata pregatita cu ajutorul lui este senzationala, singurul dezavantaj este ca este un aparat destul de voluminos si de greu, asadar vom avem nevoie de spatiu de depozitare corespunzator.


Ingrediente inghetata de ciocolata, cu lapte condensat

300 g ciocolata lapte
300 ml smantana lichida pt frisca
400 ml lapte condensat
 
Mod de preparare inghetata de ciocolata, cu lapte condensat
 
 Punem 100 ml smantana lichida pentru frisca intr-un vas, la foc mic, impreuna cu ciocolata rupta bucati. Eu am folosit frisca lichida Pilos, din Lidl si ciocolata cu lapte cu 40% cacao, tot de la ei. 
Amestecam continuu, pana cand ciocolata este complet topita si dam deoparte sa se raceasca.
 

 Frisca lichida ramasa (200 ml) o punem intr-un bol si mixam pana devine ferma. Cand mixam aceasta trebuie sa fie rece, direct din figider, pentru rezultate optime. Adaugam laptele condensat si incorporam. Laptele condensat este tot din Lidl, si nu, nu le fac reclama, pur si simplu de acolo imi fac cumparaturile, pentru ca au produse foarte bune calitativ la preturi foarte bune. 

Adaugam apoi ciocolata topita si racita.

Amestecam cu ajutorul unei spatule pana cand este complet incorporata. Sa nu cumva sa faceti greseala sa gustati, ca s-ar putea sa nu va mai opriti, atat de buna este.

Pregatim aparatul de inghetata Heinner HICM-150S Indepartam unitatea motorului si scoatem cuva.

Punem in cuva compozitia de inghetata si apoi montam paleta de amestecare.

Punem cuva in aparat, adaugam capacul transparent si apoi punem unitatea motorului. Setam timpul cu ajutorul butonului timer. Eu am pus la 30 minute, dar la finalul timpului, daca considerati ca nu este asa cum va doriti puteti prelungi timpul. Apasam butonul start si aparatul va porni mai intai procesul de racire, si apoi si cel de amestecare.


Dupa 30 minute inghetata noastra este gata. Daca nu scoatem imediat inghetata din aparat dupa 10 minute aparatul va activa automat functia de mentinere la rece.

Aparatul este prevazut si cu o lingura de inghetata cu ajutorul careia am putea doza portiile.

Optional putem adauga sos de ciocolata, bucatele de ciocolata sau chiar sosuri de fructe sau fructe proaspete.




Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes