ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 ian. 2022

Taci si inghite, mamaliga in straturi

Taci si inghite, mamaliga in straturi este o reteta traditionala, foarte iubita si foarte populara mai ales in meniurile restaurantelor. Straturi de mamaliga, alternate cu carnati, slanina si branza de burduf, completate de ochiurile moi, o bomba calorica, desigur, dar neasemuit de gustoasa! Cu o tuiculita inainte de masa, ca sa arda grasimile, si un pahar de vin bun, rosu, de butuc dupa masa.
Mai multe retete traditionale gasiti aici. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente Taci si inghite, mamaliga in straturi

pentru mamaliga

500 ml apa
500 ml lapte
300 g malai
1/2 lingurita sare
 
pentru umplutura
 
100 g slanina afumata
3 carnati de casa, din carne de porc
300 g branza de burduf
3 oua 
50 g unt

Mod de preparare Taci si inghite, mamaliga in straturi
 
Taiem slanina cubulete si o rumenim putin in tigaie. Nu este nevoie sa punem ulei fiindca isi va lasa singura  grasime. O scoatem si o pastram deoparte.

Adaugam ulei in tigaie si prajim carnatii. Cand sunt gata ii scoatem deoparte, si cand se racesc ii taiem felii.

Din lapte, apa, sare si malai pregatim o mamaliga ceva mai moale.

Ungem o tava termorezistenta cu unt si incepem sa asamblam preparatul. Punem un strat de mamaliga apoi asezam deasupra un strat din bucati de carnati, slanina si de branza de burduf.

Adaugam un strat de mamaliga si inca un strat de umplutura. Ultimul strat va fi de mamaliga. Cu ajutorul unei linguri facem gauri in mamaliga si spargem in ele cate un ou. Din loc in loc punem cubuete de unt.

Dam la cuptor, la 180 grade, doar pana cand ouale sunt gatite, astfel incat galbenusurile sa ramana moi.

Eu am adaugat deasupra ceapa verde tocata marunt.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes