ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 ian. 2022

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, probabil cea mai simpla reteta de paste din bucataria italiana. Ca toate retetele simple, este important sa avem ingrediente de calitate, asadar conteaza foarte mult sa folositi paste de calitate, lungi, preferabil spaghete, si ulei de masline extravirgin de foarte buna calitate.  Eu am folosit spaghetti Barilla si ulei de masline Costa d'Oro. Ardeii e preferabil sa ii gustati inainte, ca sa stiti ce cantitate sa puneti, in functie de cat de picante va doriti sa fie pastele. Cantitatile date sunt orientative si pot fi modificate pentru toate ingredientele, in funtie de propriul vostru gust.

Va recomand si pastele cu crevetipaste cu dovlecei, rosii si usturoi, paste cu caracatita sau  spaghete cu ulei de masline, ardei si rucola. Mai multe retete de paste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Ingrediente spaghetti aglio, olio e peperoncini

300 g spaghetti
100 ml ulei masline
2 ardei iuti
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
1 lingurita sare
 
Mod de preparare spaghetti aglio, olio e peperoncini
 
Fierbem apa impreuna cu sarea, si, cand da in clocot, adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, tot acolo vom gasi si timpul recomandat de fierbere. 
 

Cat fierb pastele punem intr-o tigaie, la foc mic, uleiul de masline si adaugam usturoiul feliat si ardeii curatati de seminte si taiati rondele. Lasam doar cat sa isi elibereze aromele. Usturoiul si ardeiul se adauga in uleiul rece ca sa nu se arda, usturoiul ars devine amar, si va strica tot gustul acestor paste.

Adaugam un polonic din zeama in care au fiert pastele.

Adaugam apoi pastele scurse, amestecam, si le lasam inca un minut.

Dam deoparte, adaugam patrunjelul si amestecam.

Punem pastele in farfurii si turnam deasupra sosul ramas in tigaie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes