ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 ian. 2022

Waffles cu ciocolata

Waffles, gofre, vafele sau si mai simplu vafe sunt un produs de patiserie originar din Belgia, avand la baza faina, lapte, unt si oua si zahar si o consistenta a aluatului asemanatoare cu cea a clatitelor, doar ca ceva mai groasa, si se coc intr-o forma speciala.

Waffles cu ciocolata pe care vi le prezint astazi au fost coapte cu ajutorul aparatului  de facut gofre Heinner HWF-1000CR
Pe langa faptul ca este un aparat cu un design foarte placut, si nu ocupa loc foarte mult, putand fi depozitat cu usurinta intr-un dulap, cel mai mult am apreciat faptul ca pot face o cantitate dubla de waffles simultan vata de vechiul meu aparat, ceea ce reduce si mai mult timpul de preparare! 
Aparatul are o putere de 1000W, este prevazut cu buton pentru reglarea temperaturii, placi fixe cu invelis antiaderent, indicator luminos si maner rece.
Este foarte usor de folosit, instructiunile sunt simple si intuitive, aparatul nu lipeste, si se curata super usor. Daca aveti copii mai marisori isi pot pregati cu usurinta reteta preferata de waffle, eventual sub supravegherea voastra, in functie de varsta.
Putem pregati waffle pentru micul dejun, noi facem asta adeseori in weekend, dar pot fi si un desert delicios, mai ales daca le glazuram cu ciocolata si le servim alaturi de fructe de padure, inghetata, sau chiar sosuri de fructe. Ba mai mult, cu ajutorul acestui aparat puteti folosi chiar si fagurii copilariei.

 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente wafles cu ciocolata (pentru circa 40 bucati)

1 ou
100 g zahar pudra
100 ml lapte
100 g ciocolata 
50 g unt
120 g faina
10 g cacao
5 g praf copt
1 lingurita esenta rom


Mod de preparare waffles cu ciocolata. Topim untul si ciocolata la bain marie, si adaugam oul.

Adaugam esenta de rom si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare.

Adaugam faina, cacao si praful de copt si incorporam pana cand obtinem un aluat care trebuie sa curga, ceva mai gros decat aluatul pentru clatite.

Pregatim aparatul, inchidem capacul si il conectam la priza. Vom observa ca se va aprinde indicatorul luminos rosu. Rotim butonul pana la maxim si se va aprinde indicatorul verde, semn ca aparatul este pregatit si isi face preincalzirea. Cand indicatorul verde se va stinge, inseamna ca aparatul este pregatit pentru utilizare. Eu am lasat la mediu dar in functie de preferinte, dar si de tipul retetei, puteti regla butonul la o intensitate mai scazuta sau mai ridicata.
Ungem plitele cu putin unt topit, c ajutorul unei pensule de patiserie. Cu o lingura umplem fiecare compartiment al plitei cu aluat.

Inchidem capacul aluatului si vom observa ca indicatorul luminos verde se va aprinde din nou. Cand indicatorul verde se va stinge, gofrele sunt gata. Daca le faceti prima data puteti ridica capacul si mai inainte, ca sa verificati sa nu cumva sa se arda daca intensitatea este prea mare, insa nu ridicati capacul decat dupa circa un minut. Daca nu sunt gata inchideti capacul si le mai lasati pana cand vor fi exact asa cum doriti.

Le scoatem cu atentie din aparat, avand grija sa nu ne accidentam, plita fiind fierbinte. dupa preferinte le putem servi fie simple, fie pudrate cu zahar, cu frisca, cu inghetata, sau glazurate cu ciocolata topita si cu fructe de padure.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Ce bine arata 😍! Mulțumim de rețetă❤️ abia aștept să le incerc...și cele cu afine sunt super bune 🥇
    Mulțumesc "Caietul cu rețete" pentru toata inspirația ❤️

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes