ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 apr. 2021

Chec in doua culori, cu capuccino si coacaze rosii

 
Nu-i asa ca si voua va raman mereu albusuri? Mai ales de sarbatori, fie de la cozonaci, fie de la ciorba de burta, fie de la  diverse alte preparate mereu ramanem cu albusuri, si nu intotdeauna avem timp sau dispozitie sa le folosim. Eu le pun in borcane cu capac, pun etichete cu numarul de albusuri si data, si le pun la congelator. Se pastreaza foarte bine, si, cand doriti sa le folositi, trebuie doar sa le lasati sa se decongeleze la temperatura camerei.  
Asa a luat nastere si checul de astazi, aveam multe albusuri, si am zis sa le fac ceva dulce copiilor, si, cum gusturile lor difera, am zis sa ii impac pe amandoi si sa fac un chec in doua culori, cu coacaze, ca sa fie pe placul lui Stefan, si cu capuccino, ca sa fie pe placul Alexandrei!  Pe langa faptul ca arata foarte frumos checul este si foarte gustos si vi-l recomand cu mare drag!
Mai multe retete cu albusuri gasiti aici. Mai multe retete de chec gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Va recomand si

Ingrediente chec in doua culori, cu capuccino si coacaze rosii

1 cana albusuri
1 cana zahar pudra
1 cana faina
50 ml ulei 
zeama de la o lamaie
vanilie 
100 g coacaze rosii
30 g cacao
30 g capuccino

Mod de preparare chec in doua culori, cu capuccino si coacaze rosii

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Eu am folosit albusuri congelate, pe care le-am lasat sa s edecongeleze in prealabil, la temperatura camerei.

Adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.

Adaugam uleiul si zeama de lamaie si incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari cirulare, cu grija sa nu se lase bezeaua.

Adaugam faina si incorporam cu ajutorul spatulei. Impartim compozitia in doua parti egale. In una din compozitii adaugam vanilia si coacazele rosii si incorporam. Eu am folosit coacaze congelate si nu le-am decongelat in prealabil.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit tava de cozonac.

In cea de a doua parte adaugam cacao si capuccino si incorporam.

Turnam compozitia in tava, peste compozitia cu coacaze rosii.

coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Am sa încerc și eu mulțumesc pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat ar însemna o cană că și gramaj?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu conteaza cat este de mare, important este sa fie folosita aceeasi cana pentru masurarea tuturor ingredientelor. Eu am folosit o cana cu volumul de 250 ml.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes