ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 sept. 2018

Prajitura rasturnata cu mere


Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura simpla de sezon cu un strat generos de mere si caramel si un blat delicat si usor umed, o prajitura cu un gust deosebit de care te saturi cu greu!
Va recomand si prajitura cu mere si bezeaprajitura cu mere si iaurt, prajitura frageda cu mere sau prajitura puturosului! Mai multe retete cu mere gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici


Ingrediente prajitura rasturnata cu mere

1 kg mere
8 linguri zahar pentru caramel
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina
1 praf sare




Mod de preparare prajitura rasturnata cu mere


Separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.


Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.


Frecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, si le adaugam peste bezea. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, ca sa nu se lase bezeaua.


Adaugam faina si amestecam cu ajutorul unei spatule. Vom obtine un aluat moale, care curge.


Punem zaharul in tava si il caramelizam, cu grija sa nu il ardem, pentru ca va deveni amar. Intindem zaharul caramelizat pe toata suprafata tavii. Dam deoparte sa se racoreasca.



Curatam merele de coaja, indepartam cotoarele si  taiem merele felii. 

Turnam aluatul in tava, peste mere, si nivelam.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.  Cand este gata vom observa ca aluatul se va desprinde de pe margini.


Rasturnam tava cu fundul in sus, cu miscari ferme si rapide, astfel incat merele vor fi deasupra.


Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem bucati.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes