ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 sept. 2018

Limonada cu miere si menta


Este toamna, insa este cald si frumos ca in miezul verii, asadar putem sa ne rasfatam cu o limonada cu miere si menta. Reteta este simpla si oricine o poate prepara. Nu am dat cantitati pentru ca fiecare o poate adapta propriului gust, unii o prefera mai acrisoara, unii mai dulce, unii vor gheata, unii nu, unii vor mai multa menta, altii mai putina. Asadar cantitatile pot fi variabile.
Va recomand si limonada simpla, limonada cu lime si menta, limonada cu piersici sau limonada cu zmeura. Mai multe retete de limonada gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici


Ingrediente limonada cu miere si menta

apa plata
lamai
miere
menta




Mod de preparare limonada cu miere si menta

Mai intai vom stoarce bine lamaile.  Puteti folosi si un aparat electric pentru stors citricele, dar si recipientul din imagine este in regula.


Adaugam mierea in zeama de lamaie si amestecam pana se dizolva. Daca doriti puteti dizolva miere in putina apa calduta ca sa va vina mai usor.


Intr-o carafa punem zeama de lamaie amestecata cu mierea apoi adaugam frunze de menta, felii de lamaie si optional cuburi de gheata. Aveti grija, coaja de lamaie va da o tenta usor amaruie, asa ca nu puneti foarte multe. In plus aveti grija ca inainte de folosire sa spalati bine lamaia cu un burete abraziv si apa calduta din abundenta, pentru ca este foarte posibil sa fi fost tratata in prealabil.
Turnam apa plata si amestecam pana la omogenizare. Va recomand sa lasati cel putin 30 minute la frigider limonada inainte de servire, gustul va fi mai intens.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Eu am cuburi de suc de lămâie la congelator.Când e cald doar le scot le potrivesc cu menta zahar sau miere.Extraordinar de bune,cat de reci le vreau! Vara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes