ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 sept. 2017

Castraveti murati in saramura



Castravetii murati in saramura sunt una dintre muraturile ce nu ne lipsesc niciodata din camara. In afara de faptul ca sunt foarte gustosi au si multiple beneficii: au un continut foarte mare de antioxidanti, sunt o sursa importanta de vitamina B, previn hipertensiunea arteriala, ajuta digestia si multe altele.
Va recomand si castravetii la otet dulci-acrisori, castraveti murati la soare, salata de muraturi, gogonelele murate, muraturile asortate sau varza murata in suc popriu. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.
Ma gasiti si pe instagram aici


Ingrediente castraveti murati in saramura

3 kg castraveti
1 legatura flori marar
3-4 radacini hrean
10 catei usturoi
2 l apa
2 linguri sare grunjoasa




 Mod de preparare castraveti murati in saramura

Este foarte important sa alegem castraveti proaspeti, tari si sanatosi. E de prefera sa fie aproximativ egali si cat mai drepti ca sa ii putem aseza cu usurinta in bocane dar si ca sa se mureze uniform. Spalam bine castravetii si le rupem coditele.


Radacinile de hrean le curatam si le taiem fasii. Curatam usturoiul si trecem sub jet de apa florile de marar. Asezam pe fundul borcanului o floare de marar, doua fasii din radacina de hrean si 2-3 catei de usturoi. Asezam un rand de castraveti in borcan dupa care punem din nou floare de marar, fasii din radacini de hrean si usturoi. Eu am asezat castravetii in picioare si am mai pus un rand la orizontala. Nu ii indesati foarte tare ca sa incapa si suficient lichid.


Pregatim saramura. Fierbem apa impreuna cu sarea, dam in clocot apoi o dam deoparte. Vom aseza borcanele pe lama unui cutit ca sa nu pocneasca si vom turna cu atentie saramura in borcane. Le mai lasam cateva ore inainte sa le capsam, fiindca va fi posibil sa mai completam cu saramura.


Infiletam bine capacele si le pastram in camara sau in beci, la loc intunecat si racoros.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. urmaresc cu placere blogul Dvs si va folosesc retetele! felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am făcut gogoșari la rece fara fierbere dupa reteta dumneavoastra si au iesit extraordinari🤗🤗🤗. Va multumesc si va îmbrățișez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă rog frumos in ce luna se pun castraveți la sare deoarece timpul încă este cald eu vreau pentru iarna nu acum vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes