ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 mar. 2017

Pui cu ananas, in sos dulce-acrisor


Puiul cu ananas in sos dulce-acrisor este un deliciu al bucatariei chinezesti, in plus este foarte usor de facut acasa.  Bucati fragede de pui combinate cu ananasul dulce acrisor toate acestea scaldate intr-un sos dulce si totdata picant, alaturi de o portie generoasa de orez cu legume sai chiar si simplu, puiul cu ananas poate reprezenta un pranz generos sau o cina rapida si consistenta.
Pentru pregatirea acestui fel eu va recomand pieptul de pui fara os si fara piele de la Agrisol, deoarece provine de la pui crescuti natural, cu grija pentru consumator avand gust si consistenta net superioare.




Ingrediente pui cu ananas, in sos dulce-acrisor:

1 lingura amidon
1 conserva ananas cuburi
1 ardei capia rosu
2 catei usturoi
1 cm radacina ghimbir
100 ml sos dulce-picant
3-4 linguri sos soia
1 lingura otet de orez
5-6 linguri ulei de susan

Mod de preparare pui cu ananas, in sos dulce acrisor:

Spalam pieptul de pui si il taiem cuburi.


 Adaugam amidonul si doua linguri sos soia si amestecam bine.


Prajim cuburile de pui trecute prin amidon si sos de soia in uleiul de susan bine incins, de preferat intr-o tigaie antiaderenta fiindca se va lipi datorita amidonului. Scoatem puiul si il pastram deoparte la cald.

In aceeasi tigaie in care am prajit puiul adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras.  Le lasam cat sa isi elibereze aromele apoi adaugam ananasul din conserva si ardeiul taiat fasii. Le lasam jumatate de minut.



Adaugam sucul din conserva de ananas, otetul de orez si sosul de soia si lasam sa fiarba 2 minute cat sa se inmoaie usor ananasul.


Cand ananasul este gata adaugam puiul si sosul dulce-picant.


Il lasam pe foc inca jumatate de minut cat sa se intrepatrunda aromele si sa se ingroase usor sosul. Servim puiul cu orez cu legume.





Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Buna. Am citit reteta si imi place f. mult, dar am cateva intrebari.In primul rand cred ca nu sunt numai 50 gr. piept pui. Poate 500. In fine. Te rog sa-mi spui ce sos dulce-acrisor este? Il fac eu?? Unde-l gasesc?. Si daca nu am otet de orez cu ce-l pot inlocui? Am otet de visine, de Cabernet Sauwignon, de mere.Ulei de susan am. Vreau sa o fac ca arata tare bine. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si imi cer scuze, am modificat acum, intr-adevar despre 500 gr de piept de pui este vorba, a fost o greseala de tipar.
      Sosul dulce-picant l-am cumparat din Selgros, dar il poti gasi si in carrefour, kaufland sau Lidl, scrie pe el sweet chilli souce si este fie in sticla de 1 l fie in sticluta de 250 ml Otetul de orez este mai putin acid si mai putin acru decat otetul nostru poti renunta la el sau eventual il inlocui cu otet de mere in care ai dizolvat putin zahar brun
      Sper ca ti-am fost de ajutor. O zi frumoasa cu spor in toate iti doresc!

      Ștergere
  2. Am incercat astăzi reteta foarte gustoasă dar a iesit un pic prea picantă cu toate ca nu am pus 100 ml sos dulce picant,în rest foare delicioasă. Multumesc pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bună rețetă! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. reteta pare f buna si abia astept sa o sa o fac revin cu comentariu dupa ce o gatesc.Mi-a placut ca ati raspuns celor care v-au scris,succes in ceea ce faceti

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot folosi alt ulei? Nu am ulei de susan.



    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes