ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 mar. 2017

Spaghetti alla puttanesca



Spaghetti alla puttanesca sunt niste paste simple dar incredibil de gustoase, o reteta clasica, originara din sudul Italiei.
Intotdeauna m-au fascinat pastele, mi se pare incredibil cum din cateva ingrediente, intr-un timp atat de scurt, poti obtine rezultate de-a dreptul fabuloase! Sunt cea mai la indemana solutie atunci cand vrei sa mananci ceva bun, dar sa nu petreci prea mult timp in bucatarie, si sa nu ai nici prea multe vase de spalat.
Si pentru ca vorbim de doar cateva ingrediente trebuie sa precizez ca este foarte important ca aceste ingrediente sa fie de foarte buna calitate pentru a obtine cel mai gustos rezultat. Si de unde poti procura aceste ingrediente decat din patria pastelor, Italia? Da, stiu, unele din aceste produse exista si la noi in tara, se gasesc pe rafturile supermarket-urilor, si totusi, cel mai adesea calitatea difera de cea produselor italiene.

Am facut cunostinta pentru prima data cu produsele italiene acum cativa ani buni, cand o ruda apropiata, stiind ca sunt pasionata de bucataria italiana, m-a cadorisit cu diverse astfel de produse si am fost incantata de calitatea lor. Cu cativa ani in urma, aflata in vacanta in Italia, m-am intors acasa cu bagajul plin cu produse alimentare dar si cu produse de curatenie italiene, pentru ca efectiv nu puteam rata ocazia de le achizitiona desi asta a insemnat sa platesc in plus pentru bagaj, la avion, dar am considerat ca merita pe deplin deranjul.

Astazi insa este mult mai simplu, nu este nevoie sa mergi pana in Italia ca sa le procuri, pur si simplu vine Italia la tine. Pentru ca, tot mai multe persoane ce au vizitat Italia, fie in vacanta, fie ca au lucrat ocazional acolo, s-au aratat interesate de produsele italiene, magazinul online supermercato.ro s-a gandit sa le vina in ajutor si sa stranga la un loc, pe rafturile sale virtuale, diverse produse din Italia cum ar fi produse alimentare, produse de curatenie dar si produse de ingrijire. Magazinul  comercializeaza atat produse care nu se regasesc pe piata din Romania precum Fiorillo, Perlana, Viakal, Smak, cat si produse cunoscute si la noi, insa facute in Italia, pentru piata de acolo, iar calitatea difera. 
Site-ul este foarte usor de urmarit si de utilizat, am ales produsele, le-am adaugat in cos si am plasat comanda, simplu si eficient, iar in mai putin de 48 ore le-am primit acasa! Cu siguranta gustul autentic si calitatea italiana a produselor, mai ales pentru cunoscatorii acestora, sunt un motiv suficient pentru a comanda de pe supermercato.ro



Ingrediente:

2 linguri capere
2 file-uri ansoa
2 catei usturoi
1 ceapa mica
1 ardei iute (optional)
patrunjel verde

Mod de preparare:

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Respectati cu strictete timpul de fierbere prevazut pe ambalaj pentru rezultate optime, daca le fierbeti prea mult rezultatul final categoric nu va mai fi acelasi, indiferent cat de bun va fi sosul.


Cat timp fierb pastele noi pregatim sosul. Intr-o tigaie incapatoare infierbantam patru linguri de ulei de masline extravirgin.


Adaugam usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, caperele si fileurile de ansoa taiate bucatele. Le sotam usor, doar atat cat  sa isi lase aroma. In acest moment puteti adauga si un ardei iute tocat marunt.
Puteti pregati aceasta reteta chiar si in post, in zilele cu dezlegare la peste, sau in orice perioada a postului daca renuntati la ansoa. 



Adaugam sosul de rosii. Este foarte important sa folosim un sos de rosii de cea mai buna calitate, pentru  ca practic este ingredientul cheie al acestei retete.


Punem maslinele si lasam sosul sa fiarba. Dac doriti puteti felia maslinele, eu le-am preferat intregi. Gustati si daca este cazul adaugati putina sare. Ansoa poate fi destul de sarat, la fel si caperele, asadar este posibil sa nu mai fie nevoie de sare.


Scurgem pastele de apa si le adaugam in sos. Amestecam cu un cleste pentru paste ca sa incorporam sosul.


Punem deasupra patrunjel verde tocat marunt.





Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes