ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 nov. 2016

Prajitura cu nuca si capuccino


O prajitura simpla si fara pretentii, dar foarte gustoasa, prajitura cu nuca si capuccino a fost pe gustul intregii familii asa ca o recomand cu drag. Va recomand si prajitura Krantz, prajitura Tosca si prajitura Inghetata falsa.  Mai multe retete de prajituri gasiti aici. (click pe cuvantele subliniate pentru retete)

Ingrediente prajitura cu nuca si capuccino:

pentru blat:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 lingurita praf copt
esenta rom

pentru crema si topping:

400 ml gem caise
250 ml frisca lichida
1 lingura capuccino
250 gr nuca

Mod de preparare prajitura cu nuca si crema capuccino:




Mixam spuma albusurile. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, le incorporam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam compozitia.


Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 20 minute.


Scoatem blatul pe un platou si intindem deasupra gemul de caise amestecat cu 100 grame de nuca prajita si apoi macinata.


Mixam frisca lichida pana devine ferma. Adaugam capuccino si mixam pana il incorporam uniform in compozitie.  Intindem compozitia in strat uniform peste stratul de gem.


Restul de nuca prajita si macinata o presaram deasupra.


Dam la frigider pentru cateva ore apoi o taiem cuburi.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Ce-mi plac mie rețetele simple......Sigur este pe lista mea de așteptare. Ce frișcă ai folosit? Mulțumesc și o zi cât mai minunată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu le ador, te salveaza din orice situatie! Am folosit frisca Meggle, doar ca am batut-o putin cam prea mult pentru gustul meu, mi-ar fi placut o idee mai moale si mai pufoasa sa fi fost. Din fericire nu a contat foarte mult, nu a mai ramas absolut nici o bucatica, s-a mancat pana la ultima firmitura!

      Ștergere
  2. The cake was great! very tasty and very easy to prepare!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes