ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 dec. 2015

Tort diplomat cu piersici din compot



Astazi de Sfantul Stefan l-am sarbatorit pe puiul meu cel mic cu un tortulet delicios. La multi ani copil senin, sa ai parte de mult noroc in viata si sa ne aduci numai bucurii!
Si profit de ocazie si impreuna cu prietenii mei de la Sun Food   uram la multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfantului Stefan, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de tot binele din lume.







Ingrediente

400 gr piscoturi de sampanie
8 oua
200 gr zahar
400 ml smantana dulce pt frisca
30 gr gelatina granule
esenta de portocale
cocos si rozmarin pt decor







Mod de preparare:

Mixam ouale (intregi) cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Punem compozitia de oua intr-un vas pe foc la bain-marie (deasupra unui alt vas cu apa fiarta) si amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase usor.  In acest moment aveti foarte mare grija, daca il lasati pe foc mai mult decat trebuie se poate taia crema.  Lasam deoparte sa se raceasca.


Cat se raceste crema punem siropul din compot intr-un vas si insiropam piscoturile de sampanie. Nu le lasati foarte mult in sirop doar cat le treceti rapid pe toate partile.


Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile astfel incat sa acoperim fundul si lateralele.


Mixam smantana pt frisca pana incepe sa devina ferma si adaugam peste ea crema de oua racita. amestecam pana la incorporare. Nu adaugati sub nici o forma crema de oua calda.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic astfel incat gelatina sa fie repartizata uniform in toata compozitia. Adaugam piersicile din compot taiate cuburi si amestecam.


Turnam jumatate din crema apoi asezam din nou un strat de piscoturi insiropate.


Turnam si restul de crema si nivelam.


Presaram deasupra cocos si decoram cu piersici si rozmarin.



Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. cate pliculete de gelatina puneti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3 pliculete a cate 10 grame, gelatina granule d ela dr oetker am folosit eu/

      Ștergere
  2. La multi ani,Stefan!
    Foarte frumos tortulet a facut mami!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani lui Stefan si intregii familii!Un an nou perfect,cu multe retete delicioase!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce bine arata! Complimente!
    Imi spuneti va rog cati cm. are forma dv. de tort? Trebuie sa il fac ca tare mi-e pofta de un tort Diplomat.

    Mutumesc anticipat pt. raspuns si spor in bucatarie!
    Mada

    RăspundețiȘtergere
  5. cu fructe goji proaspete ati incercat sa faceti vreodata?

    RăspundețiȘtergere
  6. In lista ingredientelor este trecut și esență de portocale dar în rețeta nu scrie unde și cât se pune. Se adaugă la cremă sau sirop? Și ce cantitate?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum scot tortul din cratita? multumesc si La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai din cratita nu prea ai cum, doar daca ai pus folie alimentara in prealabil si il scoti apoi cu mare atentie. Eu am scris ca am folosit o forma de tort cu margini detasabile. Marginea se detaseaza si ramane tortul :)

      Ștergere
  8. Smantana lichida nu frisca lichida

    RăspundețiȘtergere
  9. Gelatina hidratată se adaugă în crema de ouă cu frișcă, fără a se topi 20 de secunde în cuptorul cu microunde sau pe baie de abur?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic astfel incat gelatina sa fie repartizata uniform in toata compozitia"
      Eu folosesc gelatina granule dr oetker, o hidratez apoi o pun cateva secunde la microunde. Daca folosesti alt tip de gelatina citeste indicatiile de pe ambalaj.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes