ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 aug. 2015

Chisalita



 Chisalita este una din amintirile dulci ale copilariei, un desert ce imi aminteste de bunica si de copilaria frumoasa pe care mi-a oferit-o. Desi in unele zone ale tarii chisalita se face cu visine si se ingroasa doar cu malai sau faina, in zona Buzaului chisalita este un compot din corcoduse ingrosat cu zdrente din aluat. Bunica imi povestea ca pe vremuri era saracie lucie si ca sa hraneasca gurile multe din gospodarie oamenii adaugau zdrentele din aluat in compot ca sa il faca astfel mai consistent si sa tina de foame. Nu stiu cat adevar era in spusele ei, cert este insa ca mie chisalita imi place la fel de mult si acum, are acel gust minunat al copilariei!




Ingrediente:


500 gr corcoduse 
3 linguri zahar
3 linguri faina





Mod de preparare:

Rupem coditele corcoduselor si le spalam.



Le punem intr-un vas si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam zahar. Eu am pus mai putin fiindca  imi place mai acrisor, voi puteti adauga dupa gust. Punem compotul la fiert, la  foc mic.


Punem faina intr-o farfurie si adaugam apa putin cate putin timp in care framantam faina intre maini. Adaugam apa pana obtinem niste "zdrente" din aluat. Bunica le zicea colarezi si ni-i facea uneori cu lapte dimineata.


Dupa ce compotul a dat intr-un clocot adaugam colarezii si lasam sa fiarba . Dupa ce ii adaugam compotul se va ingrosa usor devenind asa numita "chisalita"


Dupa ce colarezii sunt fierti oprim focul. Noua ne place rece de la frigider dar se poate manca si calda. Prea simplu, prea bun, prea ca la tara!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes