ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 iun. 2015

Tarte cu ananas si crema de branza



Daca imi urmariti blogul probabil stiti deja ca tartele sunt preferatele mele, sun feminine, elegante, delicate, desertul potrivit pentru orice ocazie. Multa vreme mi se pareau atat de greu de facut incat nici nu indrazneam sa visez la ele, pana intr-o zi cand mi-am luat inima in dinti si am descoperit o reteta perfecta de aluat fraged pentru tarte. Tartele sunt ca niste torturi in miniatura: blat, fructe, creme, iar apoi putem da frau liber imaginatiei fiindca sunt infinite combinatiile ce le-am putea face.

Fiindca am vrut ceva adecvat pentru copii, iar lor le place foarte mult compotul de ananas de la Sun Food am facut tarte cu ananas caramelizat si crema de branza (ananasul de la SunFood este suta la suta natural si nu contine nici un fel de conservanti.) Nu vroiam o crema alba, plictisitoare, ci ceva mai vesel, asa ca am ales sa o colorez cu putin turmeric, un colorant natural pe care il puteti folosi fara teama fiindca este total inofensiv.


Ingrediente:

pentru aluatul fraged pentru tarte:

100 gr unt
100 gr zahar pudra
250 gr faina
6 linguri apa
1 ou

pentru ananasul caramelizat:

2 linguri zahar tos
25 gr unt nesarat
50 ml smantana dulce pt frisca

pentru crema de branza:

250 gr branza de vaci cremoasa
250 ml smntana dulce pt frisca
50 gr zahar pudra
50 gr unt nesarat
50 ml lapte condensat
1 varf cutit turmeric
extract vanilie




Mod de preparare:

Reteta aluatului fraged pentru tarte, explicata in imagini pas cu pas, o gasiti aici.
Intindem o foaie subtire si decupam cercuri de aluat putin mai mari decat diametrul formei. 
Punem cercurile de aluat in formele de tarte si presam cu podul palmei sa se decupeze aluatul in exces apoi presam cu degetele. Formele nu trebuiesc unse, aluatul contine unt, asa ca nu se va lipi.  Asezam formele in tava.



Coacem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute. Aluatul nu trebuie sa se rumeneasca decat foarte usor, daca le lasati prea mult se vor intari. Le scoatem pe un platou si lelasam sa se raceasca complet.


Cat se racesc tartele caramelizam ananasul. Punem zaharul intr-o craticioarasi il lasam pana se topeste si capata nuanta aramie. Atentie, nu il ardeti prea tare fiindca va deveni amar! Adaugam untul si amestecam imediat, compozitia se va ingrosa usor.


Am scurs siropul (evident copiiii l-au si baut) si am rasturnat cuburilede ananas peste caramel. Eu le-am taiat mai mici pentru ca si tartele sunt destul de mici. 


Lasam pe foc pana ce ananasul pana este caramelizat si devine moale, putand fi patruns usor cu o furculita. 


Adaugam smantana dulce pentru frisca si amestecam  pana la omogenizare. Dam deoparte sa se raceasca. Dupa racire siropul se va mai ingrosa putin.


Umplem tartele cu ananasul caramelizat. Pastram cateva linguri deoparte, pentru decor.


Pregatim crema de branza. Frecam untul cu zaharul apoi adaugam branza bine scursa. Frec pana devine  cremoasa. Batem smantana pentru frisca si o amestecam cu crema de branza. Adaugam laptele condensat, extractul de vanilie si turmericul. Cu ajutorul unui pos cu dui stea spritam deasupra crema de branza.


Decoram cu cuburi de ananas, menta si sirop caramel.


Le lasam ce putin  4-5 ore (eu le-am lasat peste noapte) ca sa se inmoaie cojile de tarta si se se intrepatrunda aromele.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Doamne,dumnezeule, cum arata ! Mult timp m-am temut si eu de formele de tarte, mi se parea inalta tehnologie sa faci cosuletele alea minunate. Am folosit crema de vanilie si fructe, acum o sa incerc si crema de branza. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes