ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 iun. 2015

Dulceata de caise cu lavanda



O dulceata incredibil de aromata inspirata din bucataria franceza, o dulceata ce se preteaza foarte bine la torturi si prajituri, dulceata de caise cu lavanda este o adevarata delicatesa ce ne stimuleaza simturile! 
Rafinata, aromata, frumos colorata, dulceata de caise cu lavanda te poarta in calatorii imaginare prin campurile de lavanda din Provence si te inspira catre frumos!



Ingrediente:

1 kg caise
800 gr zahar
50 ml zeama lamaie
1/2 lingurita lavanda








Mod de preparare:

Spalam caisele, le desfacem si indepartam samburii. Le punem intr-un vas.


Adaugam zaharul si zeama de lamaie si fiebem in cateva clocote pana ce incepe sa se ingroase usor. Din cand in cand indepartam spuma care se formeaza. Cand dulceata este gata adaugam lavanda si lasam sa se infuzeze. Atentie, nu exagerati cu lavanda, daca veti pune prea multa s-ar putea sa capete o aroma prea intensa lavanda trebuie sa dea doar o aroma subtila.
Nu fierbeti mai mult decat este necesar dulceata fiindca zaharurile se vor carameliza si dulceata va capata o culoare spre maroniu. Daca este posibil fierbeti dulceata in cantitati mai mici, 1-2 kg  pentru a pastra culoarea frumoasa.



Turnam dulceata fierbinte in borcane, infiletam bine, le intoarcem cu fundul in sus si le lasamsa se raceasca astfel. Aceasta operatiun are rolul de a impiedeca patrunderea aerului. Pastram dulceata in camara, la loc racoros.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes