ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 apr. 2015

Panna cotta cu jeleu de fructe tropicale




De ziua mea onomastica mi-am rasfatat invitatii cu un desert de exceptie, o panna cotta cu jeleu de fructe tropicale ce s-a dovedit a fi  o adevarata explozie de arome, un desert fin si racoros, cu un efect vizual deosebit, ce a fost foarte apreciat si laudat. O reteta simpla, dar care combina gusturile, aromele si culorile astfel incat rezultatul final e unul de exceptie!
Am folosit fructe tropicale Sun Food si fac o paranteza pentru a vi le recomanda in mod deosebit, sunt naturale, nu contin conservanti, E-uri sau alti aditivi alimentari, au un gust subtil si foarte pacut.


Ingrediente panna cotta cu jeleu de fructe tropicale:

pentru primul strat de panna cotta:

250 ml lapte
250 ml smantana dulce pentru frisca
50 gr zahar
10 gr gelatina granule
esenta portocale

 pentru al doilea strat de panna cotta:

250 ml smantana dulce pentru frisca
250 ml lapte
50 gr zahar
3-4 frunzulite menta
10 gr gelatina

pentru jeleul de fructe tropicale:

6 gr gelatina granule

pentru decor:

cateva fructe de kumquat
fruzulite de menta
coaja de la o limeta


Mod de preparare panna cotta cu jeleu de fructe tropicale:

Vom prepara mai intai jeleul de fructe tropicale. Rasturnam continutul conservei de fructe tropicale intr-un vas.


Mixam cu ajutorul unui blender vertical pana obtinem o compozitie fina.


Vom folosi trei sferturi din aceasta compozitie restul pastrand-o la frigider pana in momentul folosirii.   Adugam 3 gr de gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic pentru a fi incorporata uniform in compozitie. Turnam cate un strat in pahare si dam la frigider sa se intareasca.


Pregatim apoi primul strat de panna cotta. Incalzim laptele impreuna cu zaharul doar atat cat sa sa topeasca zaharul. Incalzim smantana dulce dar fara sa o aducem la punctul de fierbere. Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de portocale. Lasam sa se racoreasca. Preparam gelatina si o adaugam in compozitie, apoi turnam cu grija peste jeleul de fructe tropicale. Dam la frigider pana se intareste. Daca doriti o compozitie mai cremoasa reduceti putin din cantitatea de gelatina.


Preparam jeleul ramas si il turnam peste paana cotta. Dam la frigider.


Preparam urmatoarul strat de panna cotta, la fel ca la primul strat doar ca aici nu vom mai adauga esenta de portocale ci frunzele de menta pe care le vom lasa sa se infuzeze dupa care le indepartam. 
De aceasta data nu vom pune panna cotta in pahare dupa ce jeleul este complet intarit ci in momentul in care acesta e foarte putin inchegat. Turnam cu gija panna cotta in centrul paharului astfel incat o parte din jeleu se va amesteca cu panna cotta. Dam la rece.


Decoram cu fructele de kumquat, frunzulite de menta si coaja rasa de limeta.


Pastram la rece pana in momentul servirii.



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes