ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 mar. 2015

Indiene cu frisca


Va mai amintiti indienele? Preferatele mele erau indienele cu frisca, indienele cu bezea, frumos colorate imi amintesc ca nu-mi erau deloc pe plac desi erau tare ochioase! Reteta e simpla, fara pretentii iar prajitura fina si gustoasa! Dar mai bine o incercati ca sa va convingeti.


Ingrediente: (pentru cca 25 bucati)

pentru coji:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
esenta vanilie

pentru crema: 

250 ml smantana pentru frisca
esenta portocale

pentru sirop:

200 ml apa
3 linguri zahar

pentru glazura:

100 gr ciocolata
50 ml smantana pentru frisca
25 gr unt 




Mod de preparare:

Mixam albusurile si cand incep sa se spumeze. Adaugam zaharul si mixam pana devin ferme si lucioase.


Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie.


Amestecam pana sunt incorporate in totalitate galbenusurile.


Adaugam faina si omogenizam. Punem intr-un pos si formam cerculete intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Lasam putina distanta intre ele.


Dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute atat cat sa se rumeneasca usor.


Preparam un sirop din apa si zahar. Lasam siropul sa se raceasca. Scufundam rapid cojile in sirop, una cate una si le asezam pe un platou. Nu le lasati prea mult in sirop fiindca se vor sfarama.


Mixam smantana dulce impreuna cu esenta de portocale pana devine ferma. Punem frisca intr-un pos cu dui stea si spritam  pe jumatate din coji.


Asezam deasupra celelalte coji si presam usor.


 Punem ciocolata, smantana dulce si untul intr-un vas la bain marie. Lasam pana se topeste ciocolata si omogenizam. Punem pe fiecare prajitura  cate o lingura de glazura.


Punem ciocolata rupta cubulete, smantana pentru frisca si untul intr-un vas la bain marie. Il lasam pana se topeste toata ciocolata si amestecam energic pana la omogenizare. Punem deasupra fiecarei prajiturele cate o lingurita de glazura si o intindem cu miscari circulare pe toata suprafata.


Fiindca mi-a mai ramas frisca o parte din ele au beneficiat de regim special si s-au ales cu cate un mot.


Dam la frigider pana se intareste ciocolata. 

Distribuie daca iti place:

22 de comentarii :

  1. Oooo ! Cat de bine arata ! Am ramas fara cuvinte !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru reteta!
    Stiu ca sunt bune,deaceea le voi face in acest weekend.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceste prajiturle sunt absolut excelente si usor de gatit, eu prefer sa le umblu cu vanilie, mi se par mai dulci

    RăspundețiȘtergere
  4. se insiropeaza si cojile de deasupra?

    RăspundețiȘtergere
  5. Se insiropeaza si cojile de deasupra ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa coacere, aluatul iasa crocant?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal nu, ies crocante daca stau prea mult in cuptor, daca totusi ti-au iesit crocante nu e chiar asa mare problema, le insiropezi putin mai mult.

      Ștergere
  7. Buna ziua...reteta cu bezea o aveti?imi plac f mult cele cu bezea..le cumpar cand vin acasa si ma intereseaza crema...merci mult...

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine ....o sa le fac curind ...

    RăspundețiȘtergere
  9. O reteta care m-a facut sa stric ingrediente.Aluattul iese prea moale pentru a nu se intinde in tava,si cojile ies foarte crocante si uscate!Si nu e prima oara cand fac prajituri,chiar deloc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Livia Bruma reteta nu este inventata de mine, e reteta clasica, pe care au facut-o atatea sute de mii de mame si bunici, eu doar am preluat-o din caietul cu retete al mamei. Mamei mele ii iesea perfect desi nu era specialista in prajituri, eu de asemenea fac prajituri destul de rar si uite ca si mie mi-a iesit foarte bine, au facut-o mukti cititori si le-a iesit foarte bine, poti vedea pozele lor in albumul de pe pagina de facebook a blogului.
      Asadar problema nu este la reteta ci tu ai gresit undeva, daca zici ca ai facut prajituri poate ai sesizat ca reteta de la coji este de fapt pandispanul simplu :) In primul rand nu se vor intinde in tava ca nu e aluat de fursecuri ca sa contina unt, e pandispan! In aal doilea rand daca au iesit tari si uscate inseamna ca le-ai copt prea mult. Si in ultimul rand ca trebuie insiropate cojile ai observat?
      In concluzie o sa te rog frumos pe viitor sa nu te mai grabesti sa dai vina pe reteta si cei cu ani de experienta in spate pot face greseli.
      O zi frumoasa cu spor in toate iti doresc si data vitoare incearca sa fii mai atenta si sunt convinsa ca iti vor iesi perfect!

      Ștergere
  10. Dupa cum ati vazut,a mai intrebat cineva mai sus daca aluatul iese crocant,deci nu sunt singura.In plus,verificati si pe alte site-uri reteta dvs,nicicaieri nu gasiti ca trebuie coapte 20 minute la 180C.Seara buna. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare gospodina isi cunoaste cuptorul, si dupa cum stii, nu toate au aceeasi putere de coacere, ne mai orientam si dupa propriul cuptor:)

      Ștergere
  11. Indienele care mi le aduc aminte de cand eram copil erau cele cu bezea glasate cu fondant colorat.Acum depinde din ce zona am crescut.Adevarul ca prajiturile din copilarie au fost cele mai bune .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut azi iubitele indiene si nimeni nu mai are rabdare sa astepte sa se intareasca ciocolata de deasupra. In sfarsit am gasit aluatul pentru ele si va multumesc din suflet. E prajitura mea preferata. Multumesc pentru tot ce postati si voi incerca multe alte retete de la dumneavoastra.

      Ștergere
  12. Adevărat şi eu îmi amintesc indienele cu bezea glasate cu fondant roz si verde. Minunate.Un gust de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut si eu aceste minunate prajituri. Au iesit perfecte. Le-am tinut mai putin la cuptor, vreo 12 minute. Daca respecti reteta, n-au cum sa nu iasa. Multumim, Vio! Violeta B.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi puteți spune va rog dacă este ok sa pasterz cojile pentru indiene pentru câteva zile neinsiropate și ne umplute?? Sau sunt ok sa le umplu și sa le pastrez asa unplute citeva zile înainte de ziua festiva ???

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes