ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 mai 2014

Tocanita de vitel


Tocanita asta pot spune cu mana pe inima ca este regina tocanitelor, are un gust atat de intens, de bine definit, incat va face simturile sa explodeze efectiv. Carnea si legumele se topesc in gura, atat sunt de fragede si de gustoase ca veti simti nevoia sa exclamai dupa fiecare imbucatura, ce sa mai, tocanita suprema, sa o incercati ca nu veti regreta. Cu siguranta voi incerca si varianta Juliei Child, presimt ca va fi si mai gustoasa!
Si ca sa fie treaba treaba am copt repede si niste japoneze ca sa avem cu ce sa intindem in sos! Reteta de japoneze o gasiti aici.


Ingrediente:

500 gr muschi vitel
3 cepe
3 morcovi
2 linguri faina
2-3 linguri sos de rosii
300 ml vin rosu
1 lingura sos soia
patrunjel verde
foi dafin
cimbru
rozmarin
sare, piper



Mod de preparare:

Taiem carnea de vita cubulete.


O presaram cu faina si o prajim usor in doua-trei linguri de ulei.


Adaugam ceapa taiata fideluta si morcovul taiat felii. Lasa pe foc pana cand ceapa devine translucida.


Adaugam vinul si completam cu apa cat sa acopere carnea. Punem sare, piper, foile de dafin, cimbrul si rozmarinul.


Ii punem capac si dam la cuptor la foc mic circa o ora, o ora si jumatate, pana ce carnea este foarte bine fiarta si a scazut zeama. Adaugam sosul de rosii si sosul de soia. Amestecam si dam din nou la cuptor pana cand va capata conistenta unui sos.


Presaram patrunjel verde proapat tocat. Daca doriti si o garnitura puteti opta pentru paste, noi am ,mancat-o simpla cu  japoneze proaspat scoase din cuptor.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Se poate face la oala cu presiune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac doar la oala cu presiune,scade timpul de fierbere,mîncarea este foarte gustoasa ..carnea de vita fierbe greu,în 40 de minute totul e gata !

      Ștergere
  2. Tare-mi place ! Gateala asta te hraneste si te alinta. Te face sa te simti bine chiar si intr-o zi mohorata. Consistenta si aromata, se insoteste nemaipomenit de bine cu pufosenia japonezelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Modul de preparare exact dupa stilul meu de gatire,diferenta ca eu pregateam tocanita pe aragaz(sus) si nu in cuptor.Excelenta!Felicitari doamna !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes