ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 dec. 2012

Fursecuri "boabe de cafea"




Minunatiile astea de fursecuri le-am facut pe post de decor pentru Tortul cu cafea cu care am participat la Maratonul Electrolux si mi-au placut atat de mult incat am hotarat sa le fac si pentru Craciun. Multumesc Laura pentru reteta!




200 gr unt
80 gr ciocolata
100 gr zahar pudra
4 lingurite cacao
2 lingurite cafea
1 lingurita esenta de cafea
1 lingurita praf copt
300 gr faina

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Adaugam ciocolata topita la bain-marie si nessul dizolvat in doua linguri de lapte.



Omogenizam si adaugam faina, cacao, praful de copt si esenta de cafea.


Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Facem bilute de aluat pe care le turtim usor. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit facem o crestatura pe lung ca sa se asemene cu boabele de cafea.


Asezam fursecurile in tava.


Le dam la cuptor la foc iute 5-10 minute. Le lasam sa se raceasca.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes