ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 sept. 2012

Compot asortat



 Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Nicole de la www.alldaycooking.com

Ingrediente:

1 kg mere
1 kg pere
1 kg nectarine
1 kg struguri
zahar
apa





Mod de preparare:

Desfacem strugurii de pe ciorchine bob cu bob si ii spalam. Eu am folosit struguri din soiul Muscat Hamburg fiindca sunt foarte aromati si dau un gust deosebit compotului.


Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem feliute.



Scoatem cotoarele merelor si perelor (eu am folosit un cutit special ptr asa ceva), le taiem cubulete si pe masura ce le taiem le punem intr-un vas cu apa in care am stors zeama de la o lamaie ca sa nu se innegreasca.


Intr-un vas mare amestecam toate fructele.


Spalam borcanele bine si le punem in cuptorul incins ca sa se usuce. Umplem borcanele trei sferturi cu fructe si adaugam in fiecare borcan cate doua linguri de zahar. Daca va plac compoturile foarte dulci puteti adauga mai mult, eu am pus doar doua fiindca il prefer dulce-acrisor.


Completam borcanele cu apa, infiletam foarte bine capacele si agitam putin sa se topeasca zaharul. Pe fundul unui vas punem un prosop, punem borcanele si adaugam apa pana la jumatatea acestora. Punem pe foc pana ce zeama incepe sa capete culoare. Nu le lasati foarte mult la fiert ca sa nu se sfarame fructele.
Lasam in apa sa se raceasca borcanele apoi le scoatem si dupa ce s-au zvantat le punem in camara.




Merg de minune iarna fie consumate ca atare, fie la salatele de fructe, fie la un tort diplomat, tarte cu fructe, etc.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes