ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 sept. 2012

Suc de rosii



Ingrediente:

5 kg rosii
5 linguri zahar
5 lingurite sare grunjoasa

Mod de preparare


Alegem rosiile sanatoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in sferturi.


Dam rosiile prin masina cu separator ca sa eliminam astfel semintele.


Punem sucul obtinut intr-un vas pe foc, adaugam sarea si zaharul si fierbem pana obtinem consistenta dorita. Amestecam cand si cand sa nu se lipeasca.


Il punem fierbinte in borcanele spalate si bine uscate. Punem borcanele cu fundul in sus ( ca sa nu prinda aer) si lasam sa se raceasca.


Punem apoi borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop, completam cu apa pana la jumatate si dam in cateva colocote. Lasam sa se raceasca.  Le depozitam in beci sau camara si le folosim iarna, in special la ciorbe.






Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. O reteta pentru ketchup iute nu ai,ar fi interesat de urmarit nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohh, pozele tale imi amintesc atat de mult de acasa si de copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca punem sucul fierbinte in borcane (sau sticle),nu este neaparat sa le fierbem dupa aceea, ci doar sa le punem o patura peste ele si le scoatem pentru a le pune in camara, cand se racesc ( cam peste o zi, doua).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in principiu asa este, de exemplu parintii mei le pastreaza in beci si stau foarte bine chiar si nesterilizate. Camara mea insa este foarte calduroasa, si cum acum este cald pana prin octombrie are toate sansele sa fermenteze daca nu este sterilizat.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes