ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 aug. 2012

Ostropel de pui

 Ostropelul de pui este genul acela de mancare care iti aminteste de "acasa",  o mancare simpla, gustoasa, fara pretentii! Evident, cu pui de tara, cu sos de rosii facut in casa, cu marar verde, gustul ostropelului va fi infinit mai bun!
Va recomand si tocanita de pui, tocanita cu pipote si inimi de pui, plachia de pui, cu ceapa si usturoi, saramura de pui,   Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete) 


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente ostropel de pui

1 kg copanele pui
250 gr sos rosii
3-4 catei usturoi
2-3 foi dafin
sare, piper
1 legatura marar

pentru rantas

2 linguri faina
4-5 linguri apa rece

Mod de preparare ostropel de pui

Pregatim copanelele, le spalam si le tamponam su servete absorbante. 

Le prajim in ulei, pe ambele parti, dar nu de tot, ci doar cat sa se rumeneasca usor. Adaugam usturoiul pisat si lasam atat cat sa isi elibereze aromele. Nu il lasati sa se arda fiindca va deveni amar si va strica tot gustul ostropelului.

Adaugam sosul de rosii si il lasam 1-2 minute. Va recomand sa folositi sos de rosii facut in casa, pentru a obtine un ostropel cat mai gustos.

Adaugam apa cat sa acopere copanelele, punem sare, piper si foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este bine fiarta si a scazut sosul pregatim rantasul din faina. Intr-un pahar desfacem faina cu cateva linguri de apa rece, apoi adaugam pasta obtinuta in sos, amestecand continuu. Lasam sa fiarba cateva minute, cat sa se gateasca faina si sa se ingroase sosul. Nu este obligatoriul sa folositi rantas, eu am vrut sa il fac exact asa cum ni-l facea bunica, puteti sa fierbeti ostropelul pana cand sosul va deveni mai consistent.
Dam deoparte si adaugam mararul tocat marunt. Din punctul meu de vedere obligatoriu trebuie sa avem mamaliga si castraveti murati!


Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Una din mancarurile mele preferate.Tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mai mancat ostropel de o gramada de timp..

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, delicios, salivez cand ma uit la pozele astea :P Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este super delicios,nu mi-ai facut pofta pentru ca azi tot asa ceva am facut;altfel te trezeai cu mine la usa!!!
    pup Vio si o zi buna!!

    RăspundețiȘtergere
  5. tres jolie, merci, merci, merci!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte buna reteta si delcioasa:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna...as dori sa te intreb,cum faci sosul de rosii pe care il adaugi?as dori sa incerc si eu reteta ta,am mai incercat dar cu bulion desfăcut in putina apa dar nu a fost foarte gustos,era un pic acrişor asa ca am pus un pic de zahar ,dar al tau arata minunat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, si scuze de raspunsul intarziat :) Cel mai adesea folosesc acest sos de rosii http://www.caietulcuretete.com/2011/10/sos-de-rosii-pentru-paste.html, eventual il poti face fara plante aromatice ca sa il folosesti la orice. Si cand nu am sos ketchup-ul asta de casa este demential de bun si potrivit pentru sosuri: http://www.caietulcuretete.com/2013/08/ketchup-de-casa.html

      Ștergere
  8. desteapta Dana!...deci "sucul de rosii"????...

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes