ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 iul. 2011

Salata Caesar


Salata Caesar este una dintre preferatele mele in materie de salate, si printre putinele pe care le comand atunci cand merg la restaurant.
Se pare ca aceasta salata a fost inventata de imigrantul Caesar Cardini, conform spuselor fiicei sale acesta ar fi ramas fara proviizii la restaurant si, ca sa nu dezamageasca clientii, a  inventat aceasta salata cu ingredientele ce le avea prin camara.
Este o salata gustoasa si satioasa, eu obisnuiesc sa o pregatesc ori de cate ori ne ramane piept de pui de la gratarul din weekend, dar se intampla adeseori si sa pregatesc puiul special pentru aceasta ocazie.
Va recomand si salata Coleslaw, salata Fattoush, salata Waldorf  sau salata greceasca Horiatiki. Mai multe retete de salata gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

Ingrediente salata Caesar

pentru salata

1 piept de pui
sare, piper
1/2 salata iceberg

pentru crutoane

5 felii de paine
50 ml ulei masline
1 catel usturoi

pentru dressing

2 linguri iaurt
1 lingura maioneza



 Mod de preparare salata Caesar

Taiem pieptul de pui felii, putin mai grosute, il condimentam si il punem pe gill-ul incins, uns cu o lingura de ulei.


 Il frigem pe ambele parti, la foc iute, astfel incat sa fie rumen la exterior si fraged si suculent la interior.


Pregatim crutoanele. Taiem feliile de paine cuburi si le punem intr-o tava, pe o hartie de copt.


Adaugam ulei de masline si usturi pisat si le amestecam bine astfel incat toata painea sa fie imbibata cu ulei si sa capete aroma usturoiului. Indepartam firmiturile care se formeaza in tava, pe cat posibil. 
Dam la cuptor, la 180 grade, pana cand crutoanele devin uscate si rumene. Cat stau in cuptor le intoarcem de cateva ori, ca sa se rumeneasca pe toate partile.


Taiem fasii salata si o bunem intr-un bol. Adaugam crutoanele si pieptul de pui. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru dressing apoi adaugam amestecaul obtinut peste salata. Amestecam si dam la rece, pentru 30 minute, inaite de a servi salata.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes