ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 sept. 2017

Aperitive libaneze


Esti in pana de idei atunci cand ai musafiri, te-ai saturat de clasicele platouri cu salamuri, branzeturi si masline, vrei ceva mai deosebit cu care sa-ti impresionezi invitatii? Platourile cu aperitive libaneze sunt solutia ideala!
Desi incercasem deja cateva retete libaneze, recunosc ca nu stiam foarte multe despre bucataria acestei tari, insa #provocareaSunFood m-a facut sa-mi doresc sa aflu mai multe. O combinatie intre bucataria meditareeana si cea araba, bucataria libaneza este una din cele mai sanatoase din lume, si aperitivele libaneze sunt nu doar foarte gustoase, ci satioase si sanatoase.
In principiu un platou libanez este constituit din mai multe boluri ce pot contine diverse preparate reci, si nelipsitele lipii libaneze. Nu lipsesc de pe aceste platouri legumele proaspete cu ar fi rosiile, castravetii, betisoare de mprcov sau ardei, dar nici seminte de rodii, boabe de naut sau masline. Evident, nelipsite sunt lipiile libaneze, pe care eu le-am taiat in triunghiuri, petru un aspect mai frumos si pentru a fi mai usor de folosit.



Astazi va arat cum puteti pregati cu usurinta un platou libanez, si va garantez ca veti fi cuceriti atat de gust cat si de aspect dar si de cat de repede va fi gata totul! Si fiindca iubesc nautul, ingredientul de la care am pornit fost nautul de la prietenii mei de la Sun Food! Despre naut si beneficiile lui as putea scrie multe, gasiti insa informatii mult mai bine documentate pe internet, eu o sa va spun doar ca nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie, mai ales daca ati adoptat un regim de viata vegetarian, sau daca postiti.



Inainte de a va spune ce contine platoul libanez trebuie sa stiti ca, toate conservele Sun Food sunt naturale si nu au nici un fel de adaos, doar naut si apa. Mai multe despre naut puteti citi pe site-ul lor, aici.  In plus, daca desfaceti conserva de naut, nu aruncati lichidul, acesta este cunoscut sub numele de aquafaba si  are proprietati similare albusului de ou. Ca sa va convingeti puteti vedea aici cum am pregatit o Pavlova vegetariana din aquafaba! (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor).


 Unul din ingredientele de pe platou a fost nautul crocant. Noi l-am preferat cu iaurt amestecat cu putin tahini si am garnisit cu samburi de  rodie si patrunjel verde, daca sunteti vegetarieni, sau daca tineti post, puteti renunta la iaurt.
Cum am procedat pentru pregatirea nautului crocant? Am scurs boabele de naut si le-am pus in ulei de masline incins, am asezonat cu boia afumata si zatar, un condiment libanez ce contine in geeneral susan prajit, sumac si cimbru. L-am lasat sa se rumeneasca pana a devenit crocant.



Un alt aperitiv, poate cel mai popular din bucataria libaneza, a fost hummus-ul. Reteta curand, pe blog. Pana atunci va puteti inspira de la hummus-ul cu ardei copt, practica este aceeasi reteta, doar ca acum nu am adaugat ardei. Reteta o gasiti aici.


Un alt aperitiv foarte popular in bucataria libaneza este celebra Baba Ganoush, practic o salata de vinete putin mai... altfel. Fata de salata de vinet clasica aceasta contine in plus iaurt, tahini si usturoi iar in combinatie cu rodia este fenomenala! Reteta curand pe blog!


Un alt aperitiv popular este salata libaneza Fatoush, compusa din diverse tipuri de salata, multe legume si lipie crocanta. Lipia poate fi rumenita in cuptor sau in tigaie, in putin ulei de masline.  Salata se asezoneaza cu un amestec compus din ulei de masline zeama de lamaie si sumac, un condiment din bucataria araba cu gust dulce acrisor si usor picant.  Reteta curand pe blog!


De asemeni puteti pregati delicioasele falafel, chiftelute din naut (reteta o gasiti aici) sau minunata salata tabouleh. (reteta o gasiti aici). In speranta ca v-am trezit interesul va doresc spor la treaba si va sfatuiesc sa incercati, chiar merita!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes