ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 ian. 2017

Panna cotta cu caramel


Panna cotta este un desert italian, o reteta simpla, pe baza de lapte smantana lichida, si se serveste in combinatie cu fructe proaspete si sosuri de fructe sau de ciocolata, iar  uneori poate avea diverse adaosuri in compozitie cum ar fi caramel, cafea, ciocolata.
Va recomand si pana cotta cu ciocolata si jeleu de cafea, panna cotta cu sos de capsune, sau panna cotta cu jeleu de fructe tropicale. Mai multe retete de panna cotta gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Ingrediente panna cotta cu caramel:

400 ml lapte
400 ml smantana dulce pentru frisca
100 gr zahar
15 gr gelatina

penntru sosul caramel:

100 gr zahar
25 gr unt nesarat
100 ml smantana dulce penttru frisca

Mod de preparare panna cotta cu caramel:




Caramelizam zaharul cu atentie sa nu il ardem pentru ca va deveni amar.


Adaugam cu atentie laptele si lasam cat sa se dizolve complet caramelul. Folositi o cratita cu volum mai mare pentru ca se va umfla compozitia in momentul in care adaugati laptele.


 Adaugam smantana lichida, omogenizam si dam deoparte. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.


Strecuram compozitia pentru a obtine o panna cotta cat ma fina.


Umplem formele cu compozitia astfel obtinuta. Eu am folosit niste forme de tarte pentrua obtine o panna cotta mai aratoasa, dar voi puteti folosi orice, chiar si castronele sau pahare.


Dam la frigider pana se intareste. Pregatim apoi caramelul. Caramelizam zaharul si adaugam untul. Omogenizam, si adaugam smantana lichida, dam deoparte de pe foc si amestecam. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unui sos. Cand se raceste seva mai ingrosa putin.


Scufundam formele cu pana cotta intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva secunde. Atentie sa nu patrunda apa in forme. Rasturnam apoi pe un platou panna cotta si adaugam sosul caramel.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes