ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 apr. 2014

Minitarte cu jeleu de portocale si capsuni, un storcator de fructe si o provocare


Asa cum v-ati dat deja seama din titlu, astazi va voi povesti despre minitartele floricele cu jeleu de fructe, o idee ingenioasa preluata de pe nesecatul izvor de inspiratie pinterest, despre un storcator de fructe Heinner si o provocare. 
O sa incep cu provocarea si o sa va dezvalui ca acest minunat storcator despre care o sa va povestesc poate fi al vostru, asa ca va invit sa urmariti cu atentie blogul in perioada imediat urmatoare fiindca va urma un concurs avand ca premii doua rasnite electrice oferite prin tragere la sorti si storcatorul de fructe de care vom vorbi acum ce va fi oferit prin jurizare. Mai multe detalii va voi oferi la momentul respectiv.



Haideti sa va tentez si sa va povestesc despre storcatorul pentru fructe si legume Heinner Esential Max 1500DC. Probabil multi dintre voi ati auzit despre Heinner, este un brand romanesc cu un raport calitate pret foarte bun. Eu folosesc de multa vreme produsele si am fost foarte multumita. 
Dar haideti sa va spun care sunt avantajele folosirii acestui storcator. In primul rand mi-a placut faptul ca are carcasa din inox ceea ce pentru mine este un mare plus,  imi plac bucatariile moderne si elegante si cu siguranta inoxul confera un plus de eleganta produsului, asadar se incadreaza perfect in peisaj. (imaginea 1)
 Este foarte usor de manevrat, tubul de alimentare in care se introduc fructele este destul de larg, 84 mm deci incap si bucati ceva mai mari de fructe. Se demonteaza foarte usor, se spala usor si repede si se monteaza la fel de usor. Dispozitivul de siguranta este din aluminiu.


Ce mi-a placut cel mai mult este faptul ca are un buton ce permite schimbarea turatiilor pentru fructe mai moi sau pentru fructe mai tari si display LCD. ( imaginea 1)  Paharul pentru suc are capacitate de 750 ml, este gradat, prevazut cu capac si separator de spuma si este pozitionat in asa fel incat sucul nu se va scurge pe mobila cum pateam mereu la vechiul storcator.  (imaginea 2)
Sita este foarte fina, are filtru de inox si se curata foarte usor, fiind prevazuta cu o periuta ce patrunde in toti porii curatand foarte bine. (imaginea 3)


Am obtinut o cantitate aproape dubla de suc fata de cat obtineam cu vechiul meu storcator, asadar pe mine una m-a cucerit!



Si acum sa trecem la reteta. Ingredientele si modul de pregatire a aluatului pentru tarte dulci il gasiti aici


pentru jeleu:
250 gr suc de portocale
250 gr suc de capsuni
2 plicuri de gelatina
2 linguri zahar
 
Intindem o foaie de aluat si apoi cu ajutorul unui decupator obtinem floricelele.



Luam o forma pentru briose mici si asezam floricica pe fundul formei astfel incat petalele sa ramana deasupra. Presam cu ajutorul degetelor.




Facem niste bilute din folie de aluminiu si le asezam in forma in mijlocul floricelelor ca sa nu se umfle la copt. Ungem desupra cu putin galbenus de ou batut cu lapte.




Dam la cuptor pana se rumenesc usor. Cat sunt fierbinti scoatem cu grija bilele de aluminiu.




Pregatim sucul de fructe.




Adaugam in fiecare cate o lingura de zahar (daca fructele sunt mai acre puteti pune mai mult) si in fiecare cate un pliculet de gelatina dizolvat conform indicatiilor de pe ambalaj.





Umplem tartele cu jeleul obtinut si le dam la frigider pana se intareste jeleul.





Presaram petalele cu zahar pudra. 


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Vai ce dragute minitarte ! Cat despre storcatorul de la Heiner :) cine nu si lar dori...asa ca suntem cu ochii pe "caietulcu retete" :)

    Paste fericit intregii familii !

    RăspundețiȘtergere
  2. minunateeee...foarte ingenios aparatul,util si toata lumea si-ar dori unul cu siguranta.Numai bine,urmaresc cu drag blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoase florilecelele..se simte primavara in atmosfera!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes