ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 sept. 2022

Waffles cu frisca, ciocolata, zmeura si afine


Ori de cate ori merg cu copiii la plimbare pe faleza sau la film, ei isi cumpara waflles cu diverse topinguri, dar, pe langa faptul ca ingredintele folosite sunt de cele mai multe ori de o calitate indoielnica, sunt si destul de scumpe.
Se fac foarte usor acasa, stiti exact ce puneti in ele si sunt foarte gustoase, practic sunt ca un minitort din waffles. Sigur, ca sa puteti face waffles trebuie in primul rand sa aveti un aparat de facut waflles. Eu am folosit sandwich maker-ul Heinner SM-2H900BKS, care are atat placi grill, cat si placi pentru waffles.
Dimensiunea placilor este destul de generoasa, de 28/15, in plus sunt detasabile si antiadezive. Aparatul are o putere de 900 W, are maner rece si indicatoare luminoase.
Pe scurt e unul dintre cele mai necesare aparate electrocasnice intr-o bucatarie, mai ales daca aveti copii ce merg la scoala sau la gradinita, si nu numai.
Va recomand si waffles cu ciocolata sau waffles aperitiv cu branza, ceapa verde si marar. Mai multe retete de waffles gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente waffles cu frisca, ciocolata, zmeura si afine

 pentru waffles

2 oua
250 gr zahar 
250 ml lapte 
250 gr faina 
100 gr unt 
10 gr praf copt
vanilie
 
pentru toping si decor
 
100 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
200 g zmeura
200 g afine
funze de menta


Mod de preparare waffles cu frisca, ciocolata, zmeura si afine

Pregatim mai intai aluatul. Amestecam oul cu laptele si untul topit pana la omogenizare. Adaugam vanilia si zaharul si amestecam in continuare. La final adaugam ingredientele uscate: faina si praful de copt si obtinem o compozitie asemanatoare celei de clatite dar o idee mai groasa.
Cuplam aparatul la priza, observam ca se aprinde indicatorul luminos rosu, si asteptam sa se incalzeasca plita.   Cand aparatul este gata de folosire se va aprinde indicatorul luminos verde.
Cu ajutorul unui polonic umplem cele doua forme pana sus.

Punem capacul si observam ca ramane aprins indicatorul luminos rosu. Camd se va aprinde indicatorul luminos verde inseamna ca sunt gata.

Le lasam deoparte. Din cantitatile date am obtinut 8 waffle. (dimensiuni:15/15)

Mixam 100 ml de frisca lichida pana devine ferma. Asezam o waffa pe fafurie si spritam deasupra frisca, astfel incat sa acoperim toata suprafata. Asezam deasupra fructele.

Cele 100 ml de frisca lichida ramasa si ciocolata le punem intr-un vas  fie la microunde, fie la bain marie si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Dupa ce s-a racorit punem crema de ciocolata obtinuta intr-o punga pe care o taim usor la un capat si o vom sprita peste fructe.

Asezam cea de a doua waffa apoi din nou un strat de frisca, putina ciocolata si cateva fructe. Decoram cu frunze de menta. Asada la final am obtinut patru portii, dar portii mari, copiii mei de pilda au mancat doar jumatate, cealalta jumatate au mancat-o a doua zi.






Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes