ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 sept. 2022

Paine prajita cu avocado si ou posat


Toast cu avocado si ou posat este o reteta foarte cunoscuta de mic dejun, si practic este vorba de paine prajita cu avocado si ochiuri romanesti, fierte in apa. Asadar nu e doar un mic dejun gustos si satios, ci si sanatos si foarte aspectuos. In plus se face foarte repede si este la indemana oricui. 

Am prajit painea la prajitorul de paine Heinner HTP-1400BKSS cu capacitate patru felii si prevazut cu functii de anulare, decongelare si reincalzire, dar si functie de autocentrare a feliilor de paine.
Prajitorul are design din inox, 7 nivele de rumenire si tavita de firimituri detasabila.




Ingrediente paine prajita cu avocado si ou posat

4 felii paine prajita
4 oua
1 lingura otet
4 avocado
zeama de lamaie
chilli
sare 
 



Mod de preparare paine prajita cu ou posat
 
Mai intai vom praji feliile de paine.  Pentru aceasta am folosit prajitorul de paine Heinner HTP-1400BKSS cu capacitate pentru patru felii de paine simultan. Alegeti gradul de rumenire si prajiti feliile de paine. Sfatul meu este sa le rumeniti putin mai tare, pentru ca ele se vor mai inmuia putin de la avocado si de la galbenus.

Eu am avut avocado cu coaja maronie, mic si bine copt. Am taiat avocado in doua, am indepartat samburele, apoi am scobit tot miezul cu ajutorul unei linguri.

Stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu oxideze, si apoi pasam cu o furculita. Adaugam sare si zeama de lamaie dupa gust. Asezam pasta de avocado astfel obtinuta pe feliile de paine.

Pregatim apoi ouale posate. Punem la fiert circa un litru de apa, in care adaugam jumatate lingurita de sare si o lingura de otet. Cand apa clocoteste lasam focul la minim, cu o lingura amestecam in apa astfel incat sa se formeze un vartej si dam drumul oului in mijlocul vartejului, cu grija sa nu se imprastie in apa. Ca sa va vina mai usor spargeti oul in prealabil intr-o cescuta, si apoi ii dati drumul in apa.
Eu am facut cate doua, pe rand. Le lasam patru minute, apoi le scoatem cu grija, cu ajutorul unei supiere. Ouale trebuie sa fie foarte proaspete ca sa va iasa perfecte, iar otetul este obligatoriu fiindca ajuta la coagularea albusului. Eu am folosit oua de la tara, de aici si culoarea aceea galbena si frumoasa.

Scoatem cu grija ouale din apa cu ajutorul unei supiere si le asezam pe feliile de paine prajita, peste avocado.

Intepam putin in mijloc ouale, cu un cutit, astfel incat sa curga galbenusul, si presaram deasupra putin chilli. Daca nu va place picant puteti renunta la chilli, sau il inlocuiti cu putina boia pentru culoare sau piper mozaic proaspat macinat.

                

Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes