ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 sept. 2022

Dovlecei in suc de rosii, la borcan

Cum aveam niste dovlecei prin frigider ce amenintau sa se paleasca, am zis sa ii valorific si sa ii pun la borcan, pentru iarna. Asadar dovlecei in suc de rosii la borcan, pentru iarna, o reteta destul de simpla, fara pretentii, iar dovleceii conservati astfel ii putem folosi la iarna la ciorbe, la ghiveci sau la tocanite.
Mai multe retete de conserve pentru iarna gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente dovlecei in suc de rosii, la borcan

1 kg dovlecei
1 l suc rosii

Mod de preparare dovlecei in suc de rosii, la borcan.

Vom prepara mai intai sucul de rosii. Eu am folosit pentru prepararea acestuia masina de tocat Fram FMG-2500X cu accesorii pentru suc de rosii. Reteta completa, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)

Alegem dovlecei cat mai tineri si mai subtiri, ca sa nu aiba prea multe seminte.

Ii curatam de coaja.

Taim dovleceii cubulete mici.

Pregatim borcanele. Le spalam bine cu apa si detergent de vase, le clatim bine apoi le introducem cateva minute in cuptorul incins. Cuptorul l-am incins la 180 grade iar borcanele le-am introdus in cuptor imediat dupa ce l-am oprit. Scopul acestui procedeu este sa elimine bacteriile.
Umplem borcanele cu dovlecei. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 800 g, dar asta depinde si de cat de mici veti taia cuburile de dovlecei.

Turnam sucul de rosii peste dovlecei astfel incat sa umplem borcanele.

Folosim intotdeauna capace noi, pe care le vom infileta bine.

Vom steriliza apoi borcanele cu dovlecei. Asezam pe fundul unui vas incapator un prosop apoi punem borcanele. Completam cu apa astfel incat sa ajungm cam la trei sferturi din inaltimea borcanelor. Lasam sa fiarba.
Pentru ca foarte multi dintre voi m-ati intrebat cat timp trebuiesc fierte borcanele, din momentul in care apa incepe sa coloteasca le vom lasa sa fiarba circa 10 minute. Dar, trebuie aveti in vedere ca este doar un timp orientativ, care depinde de foarte multi factori cum ar fi: intensitatea flacarii, tipul de plita/aragaz folosit, daca e pe gaz, pe butelie sau electric, si chiar si grosimea vasului in care le vom fierbe, sau cat de multe borcane fierbem o data.

Lasam borcanele sa se raceasca in vasul in care au fiert, apoi le stergem si le depozitam intr-un loc racoros, ferit de razele directe ale soarelui.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes