ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 sept. 2022

Cartofi gratinati, cu sunca si mozzarella

Cartofi gratinati, cu sunca si mozzarella, o reteta super rapida, dar cu un gust senzational! Trebuie, si chiar insist sa ii incercati.
Va recomand si cartofii taranesti, cartofii wedges, cartofii umpluti cu ciuperci sau cartofii umpluti cu branzeturi. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subilinate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente cartofi gratinati, cu sunca si mozzarella

500 g cartofi rosii
100 g sunca presata
250 g mozzarella
100 g smantana 30%
25 g unt
sare dupa gust
nucsoara (optional)
 

Mod de preparare cartofi gratinati, cu sunca si mozzarella

Mai intai trebuie sa stiti ca aveti doua optiuni: fie fierbeti catofii in coaja si ii feliati apoi, fie ii prajiti. Eu am ales a doua varianta si am folosit catofi rosii, din cei ambalati, si pe sacut scria ca sunt pentru prajit si gratinat, dar sunt buni si cartofii rosii, simpli.
Am ales cartofi mai mici pe care i-am curatat de coaja, i-am feliat si i-am spalat, apoi i-am tamponat cu servete absorbante ca sa elimin pe cat posibil apa.

Prajim cartofii in ulei incins pana se rumenesc usor, apoi ii scoatem intr-o sita ca sa se scurga excesul de ulei.

Cat se prajesc catofii dam mozzarella pe razatoarea mare. Pastram deoparte cam un sfert din cantitate, iar peste restul de mozzarella adaugam smantana si sunca taiata in feliute mici si le amestecam, adaugand si putina sare si, daca doriti si putina nucsoara. Eu nu am pus nucsoara pentru ca pur si simplu s-a nimerit sa nu am in casa in acel moment. Smantana trebuie sa fie cat mai grasa, cu minim 20% grasime, eu am folosit smantana Pilos, de la Lidl, cu 30% grasime. Tot de acolo e si sunca, sunca de porc Moravia de la Pikok, feliata, cu 96% carne.
Fac o paranteza, pentru ca am tot fost intrebata de fiecare data, nu, nu ma platesc cei de la Lidl ca sa le fac reclama (desi recunosc ca mi-ar placea sa o faca), ci pur si simplu imi plac foarte mult produsele lor, in special cele marca proprie, si mai ales raportul calitate pret.
Dar sigur, voi nu trebuie sa folositi neaparat aceleasi produse, puteti folosi orice alte produse similare.

Ungem cu unt o tava termorezistenta. Dimensiunile tavii folosite: 17/20 cm.

Cat cartofii sunt inca fiebinti punem peste ei amestecul de mozzarella si amestecam. Turnam compozitia astfel obtinuta in tava.

Adaugam deasupra mozzarella rasa pe care am pastrat-o separat, astfel incat sa acoperim toata suprafata.

Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 15 minute. In ultimele 5 minute am folosit si functia de ventilatie, ca sa se rumeneasca frrumos deasupra. Optional puteti presara patrunel proaspat, tocat marunt. Sunt deliciosi cat sunt fierbinti, mai ales ca mozzarella se intinde in modul acela super apetisant, dar sunt foarte buni si reci, si reincalziti.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes