ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 ian. 2022

Cartofi dulci la cuptor, cu sos de iaurt si usturoi

Cartofii dulci la cuptor, cu sos de iaurt si usturoi, au fost o adevarata revelatie pentru mine. Nu stiu de ce nu am fost tentata pana acum sa ii incerc, ii facusem adeseori piure, foarte bun si acela, insa la cuptor sunt fenomenali, iar alaturi de sosul de iaurt sunt de neegalat.
Va recomand si morcovii noi la cuptor, morcovi baby cu cimbru, la cuptor, legume la cuptor , cartofi noi la cuptor sau frigaruile de legume.(click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente cartofi dulci la cuptor, cu sos de iaurt si usturoi

pentru cartofi

1 cartof dulce mare(cca 500 g)
sare, piper
praf usturoi
boia dulce
3 linguri ulei masline
1 crenguta rozmarin
 
pentru sos
 
100 g iaurt grecesc 10%
1 catel usturoi
2 fire marar verde

Mod de preparare cartofi dulci la cuptor, cu sos de iaurt si usturoi

Curatam cartoful dulce cu ajutorul unui curatator de legume.

Il feliem, apoi in taiem betigase, pe lungime.

Punem cartofii intr-o tava termorezistenta si adaugam uleiul de masline, un praf boia, un praf sare, un praf usturoi, un praf piper. Puteti adauga mai mult sau mai putin, in functie de cat de condimentati va doriti sa fie. Amestecam bine si adaugam rozmarinul.

Dam la cuptor, la 200 grade, cu functia ventilatie sus-jos, pentru aproximativ 15 minute.

Pregatim sosul de iaurt: punem iaurtul intr-un bol si adaugam usturoiul pisat si mararul tocat marunt si amestecam. Daca va doriti un gust mai intens de usturoi puteti sa mai adaugati, eu am dorit sa obtin doar o aroma subtila de usturoi. Punem sosul de usturoi pe un platou si asezam cartofii de jur imprejur. Sunt foarte gustosi, dulcegi, crocanti la exterior si moi si cremosi la interior. Ii puteti folosi si pe post de garnitura pentru diverse preparate din carne.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Tare tentant. Nu am folosit niciodată cartofi dulci dar uite acum chiar mi-ai făcut poftă. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ii incerci neaparat, eu m-am indragostit de ei la prima degustare! Te imbratisez!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes