ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 ian. 2019

Varza murata calita, la cuptor


Dupa sarbatori am facut un bors de fasole cu zeama de varza bun si racoros, plus ca sotul din cand in cand mai bea cate o cana de zeama de varza, asa ca m-am vazut nevoita sa fac ceva cu varza, fiindca nemaiavand zeama risca sa se strice. Si ce puteam face decat o varza calita, la cuptor, mai ales ca aveam si ceva kaizer prin frigider?
Va recomand si varza cu kaizer, crapul pe varza, varza cu carne de rata sau varza a la Cluj. Mai multe retete cu varza gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.   
 

Ingrediente

2 verze murate
200 gr  kaizer
 100 ml ulei
2 cepe
3 linguri bulion
piper
cimbru
foi dafin




Mod de preparare varza murata calita, la cuptor

Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins.


Cand devine usor rumen adaugam ceapa si lasam cat sa devina translucida.


Varza o spalam bine in apa calduta, evential daca este prea sarata o putem tine cateva ore in apa calduta ca sa ecoatem sarea.  Indepartam cotoarele si tocam marunt varza.


Adaugam varza tocata peste kaizer si ceapa si o calim vreme de 5-10 minute, amestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca.


Rasturnam intr-o tava termorezistenta si adaugam bulionul.


Adaugam foile de dafin, cimbrul si piperul si completam cu apa cat sa o acopere. Varza este deja sarata asa ca nu mai adaugati sare.


Punem capacul si dam la cuptor circa 1 ora la 250 grade. Dupa o ora dam deoparte capacul si o mai lasam in cuptor circa 15-20 minute.


Este foarte buna fierbinte cu mamaliguta si cu ardei iuti.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes