ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mai 2017

Muschiulet de porc la tigaie, cu sparanghel sote


Fiindca planificam o iesire la iarba verde pentru weekend si aveam nevoie de ceva ca sa punem pe gratar, am facut o vizita la Selgros pentru aprovizionare. Daca nu ati aflat inca, e musai sa va spun ca la ei gasiti cei mai buni mici si cei mai buni carnati pentru gratar. Si carne pe alese, din carmangeria proprie, foarte proaspata, pe toate gusturile si pentru toate buzunarele. 




Printre cumparaturile pentru gratar , fiindca trebuia sa pregatesc si ceva rapid pentru cina, am luat si un muschiulet de porc si un manunchi de sparanghel, si  ne-am bucurat de o cina de exceptie!
Fiindca am pomenit de Selgros, profit de ocazie sa va amintesc ca, doar pana pe 15 iunie va mai puteti inscrie la concursul "Chef pentru o zi". 48 de premii fabuloase pot fi ale voastre, cu o singura reteta puteti castiga vouchere de cumparaturi, seturi de vase profesionale, roboti de bucatarie profesionali si marele premiu, oportunitatea de a gati in bucataria unui restaurant alaturi de adevarati profesionisti, ba mai mult, puteti lua cu voi si 8 prieteni ca sa deguste preparatele! O ocazie de neratat as zice!
Nu uitati ca, pentru cei din Galati, poate fi si o buna ocazie de a ne cunoaste personal, fiindca in ziua evenimentului voi fi si eu prezenta pentru a imortaliza momentul prin fotografii si videoclipuri si, evident, ca sa va sustin! Toate detaliile desre concurs le puteti citit in acest articol.

Ingrediente muschiulet de porc la tigaie, cu sparanghel sote:

2 crengute rozmarin,
sare de mare
piper mozaic
200 gr sparanghel
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei




Mod de preparare muschiulet de porc la tigaie, cu sparanghel sote:

Scoatem muschiuletul de porc din frigider cu cel putin o ora inainte de preparare pentru a avea timp sa ajunga la temperatura camerei. Stergem cu servete absorbante excesul de apa. Ca sa imi incapa in tigaie eu am ales sa tai muschiuletul in doua.


Condimentam cu sare de mare si piper mozaic proaspat rasnit.


Punem in tigaie doua-trei linguri de ulei , punem muschiuletul de porc si doua crengute de rozmarin il uleiul incins. Rozmarinul il vom lasa doar cat sa isi elibereze aroma apoi il scoatem. Tragem la tigaie carnea, cam cate un minut pe fiecare parte, depinde si cat de patruns vreti sa fie.


Cat s prajeste muschiuletul pregatim sparanghelul. Rupem capetele lemnoase si il fierbem cateva minute in apa cu putina sare. Sparanghelul nu trebuie fiert pana se inmoaie, el trebuie sa ramana crocant.


Intre timp carnea scoatem si o infasuram intr-o folie de aluminiu si o lasam deoparte.


Scoatem sparanghelul intr-un vas in care avem apa foarte rece, eventualsi cuburi de gheata. Acest procedeu are rolul de a stopa procesul de fierbere si de a mentine culoarea verde, frumoasa, a sparanghelului. Scurgem apoi sparanghelul si il sotam in doua linguri de ulei, cam jumatate de minut, impreuna cu doi catei de usturoi taiati felii. Eu din comoditate am sotat sparanghelul in aceeasi tigaie in care am facut carnea, voi puteti sa faceti asta separat daca doriti.


Asezam sparanghelul pe o farfurie iar muschiuletul il scoatem din folie, il taiem felii si il asezam langa sparanghel. Ar fi mers si o crema de otet balsamic la combinatia asta, din pacate s-a intamplat sa nu am prin camara asa ca a fost foarte bun si asa. O combinatie extraordinara, muschiuletul dulce si foarte fraged, aproape ca se topea in gura si sparanghelul crocant, usor amarui, sa tot mananci!





Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Multumesc frumos pentru reteta!Delicioasa!Si eu fac cumparaturi la SELGROS si sunt foarte multumita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac cumparaturi la SELGROS, imi place sparanghelul dar nu il fierb, il trag doar la tigaie, este crocant si gustos. Voi incerca si reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu fac cumparaturi de la SELGROS, imi place sparangelul, il trag la tigaie, nu il fierb. ramane crocant si bun. Voi incerca reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place foarte mult sparanghelul, insa prefer sa-l folosesc crud in salate sau sa il adaug la smoothie-uri. Gatit mi se pare ca isi pierde mult din gustul specific.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes