ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 mar. 2017

Chiftelute din naut, de post


In perioada postului fiindca nu mancam carne este foarte important sa ne procuram necesarul de proteine din alte surse, iar nautul este una din cele mai delicioase alternative. Stiu ca noi romanii suntem obisnuiti cu caartofii si fasolea, dar haideti sa dam si nautului o sansa, o sa va surprinda intr-un mod foarte placut. Nici eu nu am fost prietena dintotdeauna cu nautul, dar in momentul in care l-am descoperit m-am indragostit de el.
Chiftelutele din naut, sau falafel cum se numesc ele de fapt, sunt originare din Egipt si sunt raspandite in intreg Orientul Mijlociu reprezntand la ei o mancare de strada, de tip fast-food, servite fiind intr-o lipie insotite de salate, rosii, castraveti, legume murate si diverse sosuri pe baza de tahini. In compozitia lor poate si adaugata si menta proaspata.
Reteta e simpla, dar secretul ei este un naut de calitate iar eu va recomand nautul de la Sun Food, o conserva naturala, fara nici un fel de adaosuri.


Ingrediente chiftelute din naut, de post:

1 ceapa mica
3 catei usturoi
o legatura mica patrunjel
sare, piper
coriandru
chimion
curcuma
2 linguri faina
1 lingurita praf copt
1 lingura seminte susan

Mod de preparare chiftelute din naut, de post:

Punem in vasul unui robot de bucatarie nautul din conserva, scurs de zeama, patrunjelul, ceapa, usturoiul, faina, praful de copt si condimentele. 


Mixam pana obtinem o pasta nu neaparat foarte fina. Daca in acest moment compozitia vi se pare totusi prea moale adaugati putina faina. Consistenta este ceva mai moale decat a chiftelelor din carne.


Cu mainile usor umede modelam chiftelute de marimea unei nuci pe care le vom aseza pe un fund pa care am presarat in realabil putin susan. Presaram susan si deasupra.


Praajim chiftelutele in baie de ulei. In momentul in care le punem in tigaie le mai modelam putin pentru a-si pastra forma rotunda.


Le prajum pe ambele parti pana devin rumene.


Le scoatem intr-o sita ca sa scapam de excesul de ulei. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.  Fie le servim ca atare, fie pe paltourile cu aperitive de post, fie punem pe o lipie cateva frunze de salata, asezam chiftelutele apoi feliute de rosii si ceapa rosie taiata  marunt. Dupa preferinte puteti adauga si sos. Daca tineti post va recomand pasta de susan - tahini, daca nu tineti va recomand un sos format din iaurt zeama de lamaie si patrunjel





Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Arata excelent propunerea ta! Chiar nu stiam ce sa mai gatesc. Nu am incercat nautul niciodata, cu toate ca unii ar fi zis ca este asemanator cu fasolea. Asa este? Ai aranjat senzational platoul. Cred ca ar fi si o idee buna pentru aperitivul de arbatori, pentru cei vegani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nautul trebuie fiert in prealabil daca nu-l folosim pe cel din conserva? Mie nu imi ies pufoase in interior :(

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes