ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 dec. 2014

Tort de biscuiti cu ciocolata si fructe confiate (de post)


Va pregatiti sa il sarbatoriti pe sf Nicolae dar tineti post? Va sugerez un tort exceptional de post, foarte usor de facut si foarte aspectuos.  Daca nu tineti post va sfatuiesc sa folositi in loc de margarina unt nesarat, va fi si mai gustos cu siguranta!

Ingrediente:

350 gr biscuiti populari
200 gr ciocolata amaruie
200 gr margarina (sau unt daca nu tineti post)
150 ml apa
100 gr zahar
50 gr cacao
100 gr fructe confiate (optional)
esenta rom dupa gust
50 gr decoratiune de ciocolata





Mod de preparare:

Topim margarina sau untul impreuna cu ciocolata amaruie pana obtinem o crema omogena. Daca nu tineti post puteti folosi si alte tipuri de ciocolata.




Fructele confiate le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze. Eu am folosit merisoare, stafide, mango si papaya. Voi puteti folosi orice combinatie va este pe plac sau puteti renunta la ele.



Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un vas. Punem peste ei cacao. 



Aaugam fructele confiate.



Apoi turnam amestecul de ciocolata.




Facem un sirop din apa si zahar si adaugam putin cate putin peste biscuiti pana ajungem  la o consistenta asemanatoare salamului de biscuiti. Eu am pus toata cantitatea de sirop insa e posibil sa nu fie nevoie sa toata, sau din contra sa fie nevoie de mai multa. Amestecam bine cu mana pana la omogenizare.

Punem pe fundul unei forme cu margini detasabile o folie si punem compozitia presand-o cu mainile si niveland deasupra.  Forma are diametrul de 18 cm.




Punem deasupra decoratiunea de ciocolata si presam usor ca sa se lipeasca de tort.



Dam la frigider pentru cel putin o ora ca sa se intareasca. Cu un cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte din cand in cand desprindem usor peretii laterali. Desfacem cu grija peretii formei.




Transferam cu grija tortul pe un platou. Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit pe care de asemeni il trecem e fiecare data prin apa fierbinte. Mie mi-au iesit 12 feliiute, sunt subtirele insa e un tort foarte satios asa ca o feliuta e mai mult decat suficienta.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Of, cu ce tentatii veniti!
    Incerc sa mai rezolv din problema greutatii abtinindu-ma oarecum de la dulciuri, dar cu atitea retete apetisante e imposibil!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, super bine arata! Se vede ca e plin de cacao, asa cum imi place mie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Neata tuturor ! Ciocolata este preferata mea !!!! Se pare ca nu o sa mai tin dieta :) Multumesc mult pentru reteta, arata delicios !

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent de bun, cu multa ciocolata si foarte aratos! Multumesc frumos pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu acest tort pemtru Sf. Andrei si aiesit suuuuper! A fost foarte laudat tortul. Multumesc pentru reteta atat de detaliata. Eu am pus nuca de cocos, merisoare confiate si stafide.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, ma bucur din toata inima ca ti-a placut si ca a fost apreciat!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes