ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 sept. 2014

Pate din ficat de pui


De pateu facut in casa mi-a facut o pofta grozava Nico, de la Secretele Bucatariei Noastre. Mi-a tot povestit cat e de cremos si de gustos si cat de usor se prepara, iar eu avand deja la activ trei incercari esuate de a face pate de casa am fost foarte reticenta dar am incercat si bine am facut, a iesit exact asa cm mi-a spus, drept urmare vi-l recomand si voua. Depozitati borcanelele in frigider si aveti micul dejun asigurat pentru cateva zile!
Borcanele cu pate de ficat se pot pastra circa o saptamana la frigider, dar, din momentul in care l-ati desfacut, trebuie consumat in maxim 2-3 zile. Nico, cea de la care am luat reteta, pastra borcanele cu pate la congelator, eu insa nu am incercat, deci nu pot garanta pentru aceasta varianta.  
Va recomand si o reteta pentru cina, o salata calda cu farfalle, ardei si porumb, pe o vreme asa mohorata si ploioasa seara cand vii obosit de la serviciu nu-ti mai arde sa stai prea mult in bucatarie, asa ca ar putea fi solutia salvatoare!


Ingrediente:

500 gr ficat de pui
4 oua
250 ml smantana pentru gatit
150 ml ulei
200 ml lapte
1 ceapa mica
sare, piper



Mod de preparare:

Spalam ficateii, ii curatam si ii punem in lapte. Ii lasam cam o ora apoi ii scoatem iar laptele in care a stat in aruncam.  Punem ficateii in vasul blenderului. Adaugam ouale, ceapa, smantana, uleiul, sarea si piperul.


Mixam pana obtinem o pasta fina si turnam compozitia astfel obtinuta in borcane. Infiletam bine capacele.


Punem borcanele intr-un vas pe fundul caruia vom aseza un prosop sau o bucata de panza. Completam cu apa astfel incat sa fie scufundate aproape complet in apa.


Fierbem borcanele circa o ora. Le puteti fierbe fie pe aragaz, fie in cuptor. Le lasam sa se raceasca complet apoi le putem desface. Atentie, nu incercati sa desfaceti borcanul cat este inca fierbinte!



Distribuie daca iti place:

44 de comentarii :

  1. Am mancat o singura data pate facut in casa si este de 100 de ori peste cel din comert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, nici nu se compara, cel din comert nu mai e ce a fost odata, acum aproape ca nu mai contine deloc ficat :(

      Ștergere
  2. Arata perfect,Vio! Trebuie neaparat saincerc si eu reteta asta ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio si eu am facut reteta lui Nico si ne place mult de tot pateul facut asa.......vad ca tu ai schimbat reteta originala.
    Chiar zilele acestea am sa-l fac iar.
    Nota 10 cu ***** pentru prezentare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Sidy iti multumesc din suflet pentru aprecieri. Da, am schimbat putin, mai intai am pus ficateii in lapte, e un vechi obicei, asa procedez mai mereu, imi par mai buni si mai putin amari asa si am adaugat putina ceapa pentru un plus de gust. Ne-a placut mult drept dovada s-a si mancat foarte repede, il voi reface cu siguranta. Pup cu drag!

      Ștergere
  4. Am o intrebare: daca nu le desfacem, cat timp si unde putem pastra borcanele?
    Multumesc anticipat!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico mi-a povestit ca ea tine borcanele in congelator si scoate cate unul cand are nevoie. Eu le-am pastrat in frigider trei zile ca apoi s-a terminat, dar cred ca la frigider rezista o saptamana.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. unde depozitam borcanele sa nu se strice????

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc tare mult pt raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru reteta si prezentare. Am facut si eu chiar in ziua postarii tale si a iesit super bun!! Este foarte gustos, insa, data viitoare o sa pun si un praf de chili pentru o aroma mai deosebita!
    Felicitari si multumiri, Cristina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, ma bucur ca ti-a placut! O sa fie foarte bun cu chilli, cu siguranta.

      Ștergere
  9. din cantitatea din reteta ,cate borcane ies ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc de reteta, eram sceptica drept sa spui cand am vazut cum arata crud......dar a iesit bun. Eu l-am cosmetizat pe al meu cu cimbru si coriandru ( praf ), de, gusturi si gusturi.
    Intrebarea mea este care este smantana de gatit ca sa stiu daca am pus ce trebuia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut, si eu i-as mai fi ps ceva condimente, mi-ar fi placut si mai picant, dar mi-a fost teama ca apoi nu vor mai manca cei mici. Smantana pentru gatit eu folosesc Dorna, este la cutiuta de carton si este lichida. Scrie pe ea smantana pentru gatit.

      Ștergere
    2. Daca nu am smantana cu ce o pot inlocui?

      Ștergere
    3. Poti pune smantana obisnuita daca nu ai smantana pentru gatit.

      Ștergere
  11. Absolut divin ! Cred ca data viitoare voi face mai mult daca tot se poate tine in congelator. Oare reteta o fi diferita cu ficat de porc? Ema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat cu ficat de porc, dar ma gandesc ca acela este si mai tare, mai atos dar si mai gras, asadar nu sunt sigura daca s-ar preta la aceasta reteta.

      Ștergere
  12. Buna ziua, cât timp putem păstra borcanele? Putem să le păstrați într-un dulap sau frigider mulțumesc Véronique

    RăspundețiȘtergere
  13. Azi o sa fac si eu pate-ul. Abia astept sa vad cum o sa iasa si daca le place piticilor mei :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Am incercat si eu reteta. Nu eram sigura ca va iesi ceva ... ins tin sa va spun ca a fost foarte bun si apreciat. Am sa mai fac reteta dar as adauga si ciuperci sau ardei. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari, arata bine si vreau sa fac si eu, nu am incercat nici-o reteta de pate pana acum. Am si eu doua-trei intrebari. :) ...Daca nu pun ficateii in lapte oare mai iese fin pateul sau trebuie neaparat inmuiati (ii fac asa doar daca ii prajesc si in reteta asta ma gandesc ca deja este smantana si oua) ?... Cum e de fapt cu borcanele: le punem in cuptor sau pe flacara de la aragaz? ...Cu capac sau fara? Focul cum sa fie mai mic sau mediu? :) Mersi pentru raspunsuri si o zi buna in continuare :) . Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu i-am inmuiat in lapte si au iesit f bine.
      Borcanele se pun intr-o cratita cu apa, pe fundul cratitei un prosop, pe aragaz la foc mic, fara capac.

      Ștergere
  16. WOW !!! ARATA SUPER............VOI FACE SI EU. MULTUMESC.SANT MARIANA REZUS.TE URMARESC SA STII;)) SUCCES

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua, am incercat si eu acesta reteta pas cu pas dar dupa ce s-au racit si am desfacut un borcan am constatat k pasta nu era inchegata, cred k trebuiesc fierte mai mult de ora.

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata genial si m-ai convins sa o incerc, ficateii sunt deja la inmuiat.... :D abia astept rezultatul. Ma gandesc sa incerc sa amestec cu putin mustar dupa ce se va raci pt ca eu nu sunt fan ceapa ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Tocmai am terminat pateul dar uitandu-ma la borcane am vazut ca au niste lichid deasupra 2-3 ml. Oare nu au fiert destul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil. Desfa un borcan si vezi, daca intra-devar maitrebuie fiert pui capacul la loc si fierbi din nou.

      Ștergere
  20. Nu inteleg de ce nu a iesit, am pus exact cantitatile si produsele folosite de dvs :(
    Singura diferenta e ca am lasat peste nopate ficatul in lapte; a iesit mai inchis la culoare, iar la fiert a facut spuma si a ramas cu aer in borcan... e normal?? unde am gresit??

    RăspundețiȘtergere
  21. Am facut o serie si a iesit minunat. Multumesc Violeta, pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  22. In cuptor se fierb? Am citit un comentariu si am inteles asta. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pot fierbe fie in cuptor, fie pe aragaz, ambele variante sunt corecte.

      Ștergere
  23. Buna ,VIO ,sunt o fana si o prietena pe facebook ,am facut multe retete de -ale tale ,si am fost f.apreciata ,de aceea te rog spune-mi daca se pot pastra pentru iarna ,dintr-o cantitate mai mare de ingrediente,cum sa le sterilizam ,cat ,si unde sa le pastram o perioada mai lunga ,,,,o luna ,sau doua ????multumesc anticipat !!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna,
    Nu trebuie preparat?
    Eu il faceam cu unt , ceapa calita, putina dulceata de ardei iuti si la sfarsit un strop de vin rosu.
    Abia astept sa incerc reteta asta

    RăspundețiȘtergere
  25. Dar ficatul nu trebuie fiert asa crud se face?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes