ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 iun. 2014

Sirop de capsuni


Siropul de capsuni e o bautura racoritoare foarte gustoasa ce inlocuieste cu succes bauturile carbogazoase din comert. Copiii il vor adora,  asa ca va sfatuiesc sa il pregatiti, cu atat mai mult cu cat nu implica nici eforturi deosebite! Va recomand si dulceata de capsuni dar si dulceata cu capsuni si rubarba, ambele sunt minunate si sunt foarte des folosite la clatite, torturi sau prajituri.
 Mai multe retete cu capsuni gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente:

2 kg capsuni
1 kg zahar





Mod de preparare:

Spalam capsunele, le curatam de codite, le punem intr-un vas si turnam peste ele zaharul.


Le lasam cateva ore sa isi lase siropul.


 Scurgem siropul rezultat cu ajutorul unei site si il punem la fiert intr-un vas. Dam in cateva clocote si adunam din cand in cand cu o spumiera spuma care se formeaza.




Fiebem pana obtinem un sirop grosut si dulce.




Il servim cu apa minerala si cuburi de gheata.
Daca faceti siropul pentru iarna spalati bine sticlele si le sterilizati in prealabil. eu le spal bine, apoi le usuc in cuptorul incins (incing cuptorul, apoi il opresc si dupa ce il opresc pun sticlele in cuptor)
Folositi dopuri noi si infiletati bine, astfel incat sa nu poata prinde aer, si siropul va rezista si cativa ani!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes