ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 iun. 2014

Rasucite cu branza


Foarte usor de facut, rapide si economice, rasucitele cu branza pot face deliciul unei petreceri, sau pur si simplu le puteti rontai alaturi de un pahar cu bere si un film bun, sau inconjurati de prieteni la o mica sueta!  Daca rasucitele cu branza nu-s tocmai pe gustul vostru puteti incerca spiralele cu crema de branza si praz, spiralele cu ciuperci, minipateurile cu branza, melcisorii pizza, sau alte variante in functie de posibilitati si imaginatie.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente rasucite cu branza

250 gr aluat foietaj
200 gr telemea sarata
2 galbenusuri
2 linguri lapte
susan



Mod de preparare rasucite cu branza

Presaram masa de lucru cu faina si intindem foietajul in strat subtire. Batem galbenusurile cu laptele si intindem pe toata suprafata foietajului cu o pensula de patiserie.


 Radem deasupra branza pe razatoarea mica.


Suprapunem foaia de la jumatate  peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii.


Ungem deasupra cu galbenus. Optional puteti presara chimen sau susan.


Rasucim fiecare fasie si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.




Le introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru circa 20 minute, pana se rumenesc frumos. Am folosit si functia de ventilatie.





Si poze mai vechi, rasucite cu branza, coapte in cuptorul cu gaz.



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Felicitari, arata foarte bine! As vrea sa le fac de Craciun, dar, e vreo problema daca folosesc tot oul, sau e neaparat doar galbenusul? Multumesc frumos si Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vor arata frumos daca folositi tot oul, folositi doar galbenusul, cu albusul puteti face niste bicuiti cu cocos, bezele sau pricomigdale.

      Ștergere
  2. gabriela fagaras26 martie, 2016 20:07

    astazi le am facut!!! foarte bune. simplu si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti o reteta si pentru aluat foietaj?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes