ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 mar. 2013

Rulada din pulpe dezosate



 Am incercat de trei ori rulada asta pana acum si rezultatul nu m-a multumit, se pare ca in sfarsit a patra oara a fost cu noroc! Extraordinar de gustoasa, cu un aspect deosebit, cu siguranta se va regasi pe masa de Paste atat in aceasta varianta (cu boia) cat si in varianta cu ierburi aromatice. Multumesc Lena pentru reteta!



Ingrediente

700 gr pulpe dezosate fara piele
300 gr piept pui
30 gr gelatina
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
sare, piper
punga pentru friptura

Mod de preparare

Taiem pulpele si pieptul fasii.



Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic.


Punem carnea condimentata in punga pentru speciala pentru friptura o legam bine la gura, o punem intr-o tava d ecozonac si dam la cuptor. Punga se va umfla foarte tare la cuptor asa ca asigurati-va ca nu puneti prea sus tava ca sa aiba suficient spatiu. Lasati la cuptor aproximativ 45 minute. Nu lasati mai mult pentru ca va scadea sucul lasat de carne si rulada va fi compromisa.


 Rulada se va lasa sa se raceasca direct in tava si vom pune deasupra niste greutati ca sa fie bine presata. Cand se raceste dati la frigider pentru o ora. Apoi taiem felii cu un cutit bine ascutit.




Distribuie daca iti place:

30 de comentarii :

  1. vio,deja mi e foame numai cand ma uit,cat de bine arate!

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee excelenta. Simplu, gustos si foarte aspectuos. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa incerc si eu reteta.Arata foarte bine. Sper sa-mi iasa asa buna si aspectuoasa ca la tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte de efect si sigur este si gustoasa.Am sa o incerc si eu de Pasti.Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu azi rulada. Este foarte buna,doar ca nu am pus nici o greutate peste ea.Am uitat si nu a iesit asa presata.Gustul este nemaipomenit de bun.O tava am taiat-o de-a dreptul calda.O voi mai face din nou,insa atunci sigur nu voi mai uita sa o presez si o voi lasa mai mult sa se raceasca.Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vero si eu prima data cand am incercat reteta asta nu am presat-o si nici gelatina nu am pus.O pusesem intr-o sticla de plastic, sa iasa perfect rotunda, am fost asa dezamagita cand am taiat sticla si rulada mea s-a imprastiat! Dar a fost atat de buna incat am incercat si am tot incercat, pana am ajuns la reteta asta.

      Ștergere
  6. Chiar arta foarte bine ! si nici nu e greu de facut...am s-o incerc si eu,cu siguranta.
    Duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am inteles prea bine cum se procedeaza avand in vedere ca nu se ruleaza nimic. Se pune in punga carnea la intamplare pur si simplu, amestecata si se aseaza singura de iese sub forma de rulada? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dupa cum am scris si in postare se introduc pur si simplu bucatile de carne in punga, se dau la cuptor, iar dupa ce sunt gata se pun greutati deasupra si se lasa sa se raceasca. Carnea se va presa de la greutate si se va inchega datorita gelatinei si va putea fi taiata felii

      Ștergere
    2. Punga se pune intr-o tava de chec. Este bestiala! Multumesc.

      Ștergere
  8. viorica,

    chiar acum am pus carnea in punga,vreau sa o las pana maine,dar la cate grade sa fie cuptorul? multumesc......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate nu stiu sa iti spun la cate grade, cuptorul meu nu e dotat cu asa ceva!

      Ștergere
  9. oooooou ce reteta minunata !!!!!









    RăspundețiȘtergere
  10. bune,,,am incercat o parte din ele..putine ce-i drept dar mi-au reusit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am incercat-o ieri si mi-a iesit din prima. Imi pare rau doar ca nu ti-am descoperit blogul mai devreme :((

    RăspundețiȘtergere
  12. am incercat aceasta reteta si am fost de-a dreptul incantata de faptul ca mi-a reusit ,de aspectul si gustul acestui aperitic. Multumim frumos si va dorim Sarb
    atori frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi surade aceasta reteta ,dar punga nu trebuie intepata pt a iesi aerul din ea? Imi doresc sa iasa din prima si de aia intreb.Multumesc pt retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu trebuie intepata, la un moment dat am scris ca se va umfla foarte tare la copt. Daca o intepati va patrunde aerul si carnea se va rumeni, rezultand cu totul altceva spor la gatit si va astept cu impresii!

      Ștergere
  14. Buna ziua,
    Am văzut că v-ați inspirat din rețeta Lenei și,desigur am făcut o comparație;ea folosește 1,5 kg de carne și tot 30 grame de gelatină,față de 1 kg de carne din rețeta de aici.Are importanță,adică influențează închegarea?În ce au constat "eșecurile"dvs.până când a reușit preparatul?Întreb pentru a evita eventualele greșeli.Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, retetele anterioare erau diferita ideea de baza era aceeasi, ba m-a nemutumit gustul, ba mi s-a sfaramat rulada. Reteta Lenei mi-a iesit perfect, intamlator aceea a fost toata gelatina pe care am avut-o in casa in momentul respectiv de aici diferenta, insa mi-a iesit perfect asa ca am trecut exact cat am folosit. Important este sa fie bine presata si sa fie lasata sa se raceasca bine. sporla gatit, va astept cu impresii!

      Ștergere
  15. Buna ziua ! Rulada arata extraordinar ,sper ca si gustul este pe masura .Vreau sa o gatesc pentru sarb.pascale .Sper sa-mi reuseasca.Sunt un pic ingrijorata pentru ca eu stiu ca gelatina supusa la o caldura mare nu-si mai face efectul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Ve multumesc pentru aprecieri. Eu am facut de mute ori aceasta rulada si mi-a iesit de fiecare data fara probleme, trebuie doar sa aveti rabdare sa se raceasca complet si va fi in regula cu siguranta! Spor la treaba si va astept cu impresii

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes