ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 apr. 2012

Placinte cu ciuperci

Placinte cu ciuperci am mai facut, dar mi-a placut foarte mult aceasta modalitate de impachetare a aluatului, asa ca am zis ca merita sa incerc. Sunt deosebit de gustoase si pufoase si sunt minunate chiar si a doua zi.
Va recomand si placinta de post cu ciuperci, coronita cu ciuperci, rulourile cu ciuperci sau minipateurile cu ciuperci.  
Mai multe retete cu ciuperci gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente placinte cu ciuperci (pentru 9 bucati)

pentru aluat

500 g faina
250 ml lapte
2 oua
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
7 g drojdie uscata
 
pentru umplutura 

1 conserva ciuperci 400 g
4-5 linguri ulei 
1 ceapa
1 ou
sare, piper

pentru uns

1 galbenus
1 lingura apa
1 lingura susan

Mod de preparare placinte cu ciuperci

Pregatim mai intai aluatul. Punem intr-un bol faina impreuna cu drojdia uscata si sarea. Adaugam laptele caldut, in care am dizolvat si zaharul, ouale batute usor si incepem sa framantam, adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen. In functie de gradul de absortie, si de marimea oului, e posibil cantitatea de faina sa varieze usor. Lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Incingem uleiul si adaugam ciupercile tocate si ceapa tocata marunt. Le calim atat cat ceapa sa devina translucida si asezonam cu sare si piper, dupa gust. Lasam sa se raceasca si adaugam un ou batut usor. Omogenizam compozitia si o lasam deoparte.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin  ulei. Intindem un un patrat din aluat pe care l-am taiat astfel incat sa obtinem 9 patrate aproximativ egale. La fiecare patrat vom decupa un chenar pe margine, dar pe fiecare latura vom lasa mijlocul netaiat. Din imagine va puteti da seama mai bine cum trebuie sa procedati.

Punem in mijlocului fiecarui patrat cate o lingura de aluat.

Vom trage colturile opuse pste umplutura, unindu-le la mijloc si presand usor cu degetele.

Tragem apoi celelalte colturi ramase si le presam usor cu degetele ca sa nu se desfaca la copt. Desfacem fiecare parte astfel incat umplutura sa ramana la mijloc.

Asezam placintele astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele, fiindca vor mai creste in cuptor.

Ungem fiecare placinta cu galbenusul batut cu lapte si presaram in mijlocul acestora susanul.

Coacem placintele in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 30-40 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune calde dar si reci sunt la fel de fragede si gustoase.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes