ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 mar. 2012

Melcisori cu nuca, reteta de post

Melcisori cu nuca, o reteta de post, foarte gustosi si pufosi, se pastreaza perfect si a doua zi, ceea ce ii face ideali si pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu.
Va recomand si melcisorii cu mere si caramel, melcisorii cu crema de vanilie si stafide, cuibul de viespi sau melcisorii cu branza. Mai multe retete de patiserie gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente melcisori cu nuca, reteta de post

pentru aluat

500 g faina
250 ml apa calduta
100 g zahar
50 ml ulei
7 g drojdie uscata
coaja de lamaie si portocala
vanilie si rom
 
pentru umplutura
 
200 g nuca macinata
50 g zahar tos
 
pentru sirop
 
250 ml apa
50 g zahar
 
Mod de preparare melcisori cu nuca, reteta de post
 
Punem intr-un vas faina impreuna cu drojdia. Facem o adancitura in mijlocul acesteia si adaugam apa calduta, in care am topit in prealabil zaharul, esentele si coaja rasa de lamaie si portocale. Incepem sa framantam, si, in acelasi timp, adaugam uleiul, putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu o pelicula fina de ulei si il framantam usor, astfel incat sa obtinem o bila compacta de aluat.
 

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor intr-un dreptunghi subtire.

Nuca o prajim usor in prealabil, o macinam si o amestecam cu zaharul tos. Intindem nuca pe toata suprafata aluatului, lasand doar foarte putin spatiu pe margini.

Rulam strans, astfel incat sa obtinem un rulou.

Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul in felii de grosimea unui deget. Asezam melcisorii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit circa 30 minute.

Facem un sirop din apa cu zahar cu care, inainte sa dam melcisorii la cuptor, le vom unge deasupra. Pentru ca e o reteta de post si nu le ungem cu ou, le vom unge cu siropul din apa cu zahar, ca sa se rumeneasca frumos deasupra.

Coacem melcisorii in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Ca sa asigurati o rumenire cat mai frumoasa, in ultimele 5 minute puteti pune in functiune si functia de ventilatie.

Imediat ce le-am scos din cuptor le ungem cu siropul din apa cu zahar. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci. Se poastreaza foarte bine si a doua zi.


Distribuie daca iti place:

20 de comentarii :

  1. Imi plac tare mult, imi aduc aminte de copilarie! Au iesit tare faine! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac le nebunie mecisorii cu nuca! si ce frumosi i-ai facut! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine aici dar au am incercat reteta si nu mi-a iesit deloc . NU INCERCATI RETETA ASTA CA NU E BUNAAA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca nu ti-au iesit, cu siguranta ceva a fost in neregula, poate drojdia a fost veche, sau poate faina nu a fost de calitate.
    Eu am facut-o de aproximativ 5-6 ori , si intotdeauna mi-au iesit.
    Data viitoare sa lasi un comentariu sa stiu si eu cu cine stau de vorba.

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA. AM FACUT RETETA SI MIA IESIT SUPER BUNA.SINGURA PROBLEMA E CA A DOUA ZII A RAMAS ALUATUL CAM DUR. AS VREA SA STIU DACA E VREUN SECRET CA SA LE TII MAI FRAGEDE .PT CA AS VREA SA LE FAC IAR DE CRACIUN SI IN CANTITATE MAI MARE.FELICITARI PT BLOG SI TINEO TOT ASA CA AI NISTE RETETE EXCEPTIONALE.

    RăspundețiȘtergere
  6. in apa cu drojdie si faina adugam mierea si restul ingredientelor.?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! Am o intrebare, nuca nu se inmoaie cu apa si zahar inainte, ca la cozonaci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am presarat nuca simpla amestecata cu zaharul, dar sigur, daca vrei poti proceda si astfel.

      Ștergere
  8. Dar daca am inlocui apa calduta cu lapte, ca la cozonac?! Nu s-ar pastra mai moi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca se poate, eu am pus apa fiindca le-am facut de post. Posibil sase pastreze si mai bine. Eu ii ung cat sunt fierbinti cu sirop din apa cu zahar si raman fragezi pana a doua zi.

      Ștergere
  9. Buna dimineata,
    A incercat cineva cu alune?in loc de nuca.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu pomenesti nimic de miere cu toate ca ai baga-to in ingrediente ce se face cu ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai citit tu cu atentie, am scris ca diluam mierea in apa :)

      Ștergere
    2. E adevărat că figurează în lista ingredientelor,dar la sirop zice apă cu zahăr,de fiecare dată și înainte și după coacere

      Ștergere
    3. Citeste cu atentie reteta, scrie clar la modalitatea de preparare a aluatului: "Diluam mierea in apa si adaugam uleiul"

      Ștergere
  11. Sunt soare.eu după ce ii insiropez le presar nuca de cocos. Un deliciu

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes