ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 aug. 2011

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie este specialitate frantuzeasca, o dulceata deosebita ce se potriveste de minune cu celebrul foie gras dar si alaturi de diverse tipuri de fripturi.
Va recomand si ceapa rosie murata in otet, focaccia cu ceapa rosie sau ouale vopsite cu foi de ceapa rosie. Mai multe retete cu ceapa gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente dulceata de ceapa rosie: 

500 g ceapa rosie 
50 g zahar brun 
100 ml vin rosu 
50 ml otet balsamic  
scortisoara 
nuscoara 
anason
 
Mod de preparare dulceata de ceapa rosie
 
Mai intai caramelizam zaharul brun, cu atentie sa nu il ardem. 
 

 Adaugam ceapa rosie taiata fideluta si lasam atat cat sa inceapa sa se inmoaie ceapa si sa se dizolve zaharul caramelizat.
 


Adaugam vinul rosu.


Adaugam apoi otetul balsamic.

 

Lasam la foc mic pana cand se evapora alcoolul si se carramelizeaza usor ceapa. Aveti grija sa nu fierbeti foarte mult dulceata, pentru ca riscati ca, atunci cand se raceste, sa se intareasca foarte tare.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. te rog sa-mi spui daca a-si pune un pic de apa ca sa inmoi ceapa ar avea ceva pentru ca eu stiu ca nu e voie sa prajim uleiul de masline, nu este sanatos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti incerca insa ceapa ar trebui sa se caramelizeze, insa nu stiu daca punand apa o va mai face. Eventual poti inlocui uleiul de masline cu ulei de floarea soarelui

      Ștergere
  2. Buna ziua,

    Va rog sa-mi spuneti cat timp dureaza aceasta dulceata? luni? 1 an?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Dulceata iese perfect daca se respecta intocmai reteta. Azi am repetat-o cu mare succes. E simplu de facut si iese ceva deosebit de pus pe masa langa aproape orice ;)
    La Multi ani!
    Oana

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes