ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 aug. 2011

Dulceata de caise

Dulceata de caise pe langa culoarea frumoasa, ce ne incanta ochiul, are si un gust deosebit, dulce acrisor, ceea ce o face ideala si pentru a o folosi in  diverse dulciuri! Dulceata de caise se face foarte usor, trebuie doar sa respectati cateva reguli simple. 
Va recomand si  dulceata de caise cu lavanda, dulceata de caise cu rozmarin sau gemul de caise cu indulcitor. Mai multe retete cu caise gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)



Ingrediente 

1 kg caise
800 g zahar

Mod de preparare dulceata de caise

Alegem caise foarte bine coapte. Eu am avut caise dulci si parfumate, din livada parintilor mei.  Le spalam bine, sub jet de apa, mai ales daca le cumparam din comert si exista riscul sa fie stropite cu diverse substante, 

Desfacem caisele in doua si indepartam samburii. Exista unele soiuri de caise care au coaja foarte tare, la acel soi cel mai bine este sa indepartati coaja in prealabil. cum faceti asta? Scufundati caisele pentru cateva secumde intr-un vas cu apa oparita apoi le scoateti si indepartati cu usurinta coaja.
La mine nu a fost cazul.

Punem caisele intr-o cratita cu fund dublu, sau de tuci si adaugam zaharul.

Amestecam si lasam deoparte circa 30-40 minute, pana cand zaharul este topit si caisele isi lasa siropul.

Punem dulceata la fiert, la foc mic, avand grija sa amestecam continuu ca sa nu se lipeasca.

Adunam din cand in cand spuma care se formeaza si o indepartam.

Pentru a-si pastra culoarea frumoasa nu trebuie sa fierbem in exces dulceata, iar ca sa ne dam seama cand este gata probam cu ajutorul catorva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca in momentul in care punem o picatura de dulceata pe o farfurie si aceasta se intinde, ca in imaginea de mai jos, atunci aceasta mai trebuie fiarta.

Daca punem o picatura pe farfurie si aceasta nu se imprastie, ci ramane ca un bob de roua, ca in imaginea de mai jos, atunci dulceata noastra este gata si o putem da deoparte.

Folosim borcane foarte bine spalate si sterilizate. Eu de obicei incalzesc cuptorul la 180 grade, apoi il opresc si bag borcanele spalate in cuptorul fierbinte pentru circa 10 minute. Turnam dulceata fierbinte in borcane, Folosim intotdeauna capace noi, pe care le infiletam strans. Eu pun borcanele cu fundul in sus pana se racesc, impiedicand astfel patrunderea aerului. Dulceata preparata astfel tine fara probleme chiar si cativa ani.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Cat de bine arata!! acu ce-ti pasa, ai dulceata.. poate sa inceapa iarna ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaai,dar ce buna trebuie sa fie.Este preferata mea.Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce culoare si ce aromata trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce culoare si ce aromata trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi am facut si eu , este delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ar placea sa stiu cam cat timp se fierbe pentru a-si pastra culoarea asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va rog frumos ,cam cat se ferbe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iei cu o lingurita putin sirop din dulceata si pui o picatura pe o farfurie, daca se strange ca un bob de roua dulceata este gata daca picatura se intinde inseamna ca mai trebuie fiarta.

      Ștergere
  8. Cum se curăța caisele de coajă?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes