ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 iul. 2011

Placinta cu visine



 
Placinta cu visine este delicioasa, dulce-acrisoara, noua ne place foarte mult si o prepar ori de cate ori am ocazia. Eu am ales varianta rapida, cu foi de placinta din comert, daca timpul va permite, evident, este de preferat sa o faceti cu foi de placinta facute in casa.
Va recomand si prajitura simpla cu visine, fursecuri cu visine sau prajitura cu visine si ciocolata. Mai multe retete cu visine gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente placinta cu visine

1/2 kg visine
1 pachet foi placinta
1 cana zahar
1 lingurita amidon
2-3 linguri margarina (sau unt)
2-3 linguri zahar pudra






Mod de preparare placinta visine







Scoatem samburii visinilor, le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasam la frigider pana se topeste de tot zaharul si isi lasa siropul. Scoatem visinile intr-o supiera si le scurgem bine .
Eu am folosit visinile ramase de la siropul de visine nefiert.


 Punem visinele intr-un vas impreuna cu amidonul si dam intr-un clocot. Lasam deoparte sa se raceasca.



Intindem foaia de placinta pe masa de lucru. Topim untul si intindem in strat subtire pe toata suprafata foii cu ajutorul unei pensule de patiserie.



Asezam un strat de visine apoi rulam.



Rulam foaia de placinta formand un sul si punem intr-o tava unsa cu margarina. Ungem sulurile de placinta deasupra cu unt topit.



Dam la cuptor la foc mic si lasam sa se rumeneasca .




Lasam sa se raceasca apoi o taiem bucati. Optional o puteti pudra cu zahar.





Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Foarte bun!Foile capata o savoare dosebita in prezenta fructelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de buna e!! asta-i ca placinta aia de la Mc'd ... numai ca de o mie de ori mai buna si mai sanatoasa !! imi place tare .. pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-as înfige si eu dintii în placinta asta!Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina, exact ! Aduce mult cu gustul placintei cu visine de la Mc'Donals.Cred ca daca ar fi fost cu fietaj ar fi fost si mai apropiata ca gust !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate foi se folosesc pentru un sul? In reteta scrie ”foaia” (la singular) dar in imagini se vad cel putin 2 foi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde mult ce fel de foi folositi, eu am pus doua,dar au fost mai grosute, daca folisiti foi din acelea foarte fine e nevoie de 3, poate chiar patru foi.

      Ștergere
  6. Se poate face si fara amidon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu gasiti amidon puteti sa il inlocuiti cu faina, eu va recomand totusi amidonul, e mult mai fin. Daca nu veti pune nici amidon si nici faina atunci visinile isi vor lasa multa zeama la copt.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes