ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mai 2010

Desert cu iaurt si piersici





Un desert usor,racoros si delicios, perfect pentru zilele toride de vara .Pentru realizarea acestui desert foarte apreciat ,mai ales de fetita mea,m-am inspirat de la Ghiocel:http://retetelemamei.wordpress.com/2010/01/16/prajitura-cu-iaurt/ careia ii multumesc!




Ingrediente

2 iaurturi de piersici (800 ml)
1 compot piersici (400 ml)
250 gr frisca lichida
1 pachet biscuiti
2 plicuri gelatina





Se bate frisca pana se intareste.




Se adauga iaurturile si se bate in continuare.Adaugam apoi doua trei piersici taiate cubulete.Dizolvam gelatina in cateva linguri de compot si o punem pe foc cateva secunde pana se topeste.Mare atentie, nu trebuie adusa la punctul de fierbere pentru ca isi pierde proprietatile.Se incorporeaza in compozitie.




Se aseaza pe fundul unor recipiente feliile de piersici.Eu am folosit recipiente de unica folosinta ca sa fiu sigura ca o sa pot scoate prajitura fara sa se deterioreze.



Se toarna peste piersici compozitia apoi se aseaza deasupra biscuitii inmuiati putin in zeama de compot.



Se da la frigider pentru cel putin doua trei ore,apoi se rastoarna cu grija, ca sa nu se rupa, pe un platou si se taie felii.





Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. cand sunt in criza de timp sau e duminica si am chef de ceva dulce si eu faceam tort de biscuiti,cu piersici trebuie sa fie delicios,sunt printre fructele mele preferate,arata bine,felicitari pt blog

    RăspundețiȘtergere
  2. si apropo sa-i dea domnul sotului tau multa sanatate sa nu simta lipsa ei ca sotul meu

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun si rapid de facut! Sa nu mai vorbim ca este si light ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela,multumesc mult!
    Doinitza,iti multumesc!Imi pare rau sa aud ca sotul tau are probleme de sanatate,insanatosire grabnica ii doresc
    Nicoleta,daaa,asta m-a incantat sipe mine cel mai mult ca e si un desert tare usor.

    RăspundețiȘtergere
  5. am incercat-o azi dar mi-a fiert gelatina...sa vedem daca se mai incheaga!!!!??

    RăspundețiȘtergere
  6. foloseste pt a tapeta forma folie de luminiu sau celofan ,iar ca forma incearca o tava de cozonac......si lasa imaginatia sa zboare. Imi place reteta, si chiar o voi face.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes